• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 37
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Е тъй де, всички ще си кажете болежките ма темата е за батерийна пръскачка или механична.
Освен теглото има и друг фактор за който писах ама май не му се обръща внимание.
Акумулаторната може да е с 1,5-2 кила по-тежка при еднакъв обем течност но ще я носиш по-малко време.
По мои груби оценки пръскането с акумулаторната ми отнема поне 1/3 по-малко време.
Пък и теглото може да се изравни с наливане на по-малко разтвор...
:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря на всички за споделеното! Не съм ползвал такава, зная и за подводните камъни при сравняване на акумулатори с различен капаситет, затуй и попитах дали някой е експериментирал. А предполагам допускате, че не от мързел търся по-ниско тегло.
Мненията ви са много полезни за мен, та да си "избистря" концепцията.
Ама къде върнахте чак в ерата на динозаврите с онея медните. Имам и такава в мазето, ако някой от наследниците реши да си прави етно кът.
Хвана ми окото едно Матаби еволюшън, но 4Х100 и отгоре:( Вероятно има защо, механичната ми е Матаби, много лека и може да работи с повишено налягане, не помня 2 или 3 бара.
чет юни 06, 2024 1:41 pmSvetoslavoff1 написа:
......не помня 2 или 3 бара.
Не зная и аз, но с такова пълня слънчевата инсталация до 3.5.
Имам познат, който се занимава професионално с пръскане. Друго, освен Матаби, не признава.
Krasi_S - специалист
Имам Raider RD-BKMD03 вече 2 години. От масовите китайци е малко по-скъпа, защото се води с по-мощна помпа, която да качва по-нависоко. Или поне така четох, когато я купувах. Но си пръска доволно нависоко. Другото, което и гледах тогава беше, че се предлагат специално за нея резервни части - помпа и акумулатор. Нямам база за сравнение с други акумулаторни, но тази ме устройва идеално. Не е тежка и наистина скъсява драстично времето за пръскане. Чак се налага да си нося допълнителен разтвор в 10л туби за да не се разкарвам излишно като ми свърши препарата :-D .
miroki - майстор
Моята сякаш беше топгарден за 65 лв тогава, оранжева с прозорче за волтажа в средата. Сегашните им е встрани. Имам 3 метра прът, не съм го разпъвал никога, понеже е 2 метра сгънат и стигам всичко което искам, като изпъна ръката, та вдига налагане без проблем .
kr1100 - майстор
ср юни 05, 2024 9:29 pmhidrazin написа:
....P.S. Подготвил съм си литиев модул акумулатор със зарядно) да сменя оловната батерия кога си замине.
Ама пустата му оловна батерия още държи и не се предава.
И аз съм като тебе от 20 та година. Оловния си държи и не се предава. 4,5 бар а по манометрото.
@ Колко пъти пълните машината до 16л? Моята е DIY ,7Л с 4Ач.
Пълня 10л чорба, иначе съм я разграфил през 2л до 16, ама само 1 път съм пълнил вода до 16л при разграфяването. Все карам с 10л, отвреме навреме с 5л.
Последна промяна от kr1100 на чет юни 06, 2024 8:03 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
чет юни 06, 2024 11:58 amТрифон П.Трифонов написа:
.....На кръговото, под светофара на ЕлПром- Варна, има склад за строителни материали.
Собственик ли е, управител ли, не знам, но мята торбите с цимент без да му мигне окото. Кара 73та.
Тука лъжеш като дърта циганка. :-D .
Има си 1или 2 ма работника дето мятат торбите. Де да не зареждам оттам. Иначе е много приказлив.
чет юни 06, 2024 8:13 pmkr1100 написа:
чет юни 06, 2024 11:58 amТрифон П.Трифонов написа:
.....На кръговото, под светофара на ЕлПром- Варна, има склад за строителни материали.
Собственик ли е, управител ли, не знам, но мята торбите с цимент без да му мигне окото. Кара 73та.
Тука лъжеш като дърта циганка. :-D .
Има си 1или 2 ма работника дето мятат торбите. Де да не зареждам оттам. Иначе е много приказлив.
Ко пише горе ве- "Собственик ли е, управител ли, не знам".
Не го знам къф е, може и прос хамалин да е.
Фърля торбите, прибира парите и издава касов бон.
Значи не е последното- хамалин. Сигур ше е висококвалифициран товарач-касиер- консултант!

Че и лъжец ма искара!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет юни 06, 2024 8:22 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
чет юни 06, 2024 7:59 pmkr1100 написа:
Пълня 10л чорба ...
Аз пълня с 11 литра чорба. От време на време със 7 литра.
За доматите докато са още малки, разсад ... имам една ръчна пръскачка под налягане 2,5 литра.
И нея често не я пълня цялата.
Andri01 - майстор
ТТ: "...Че и лъжец ма искара!!!..." Е,май не съм само аз! :lol: :lol:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 37

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: