Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
juvesan - специалист
Ето тогава един около 4 годишен... лиглЮструм... 2 реда, засаден на около 30 см шахматно , точно преди да го подстрижа.... отвратителна глинеста почва, дебела 20 сми отдолу нечовешка плътна гадост... поливан 1вите 2 години редовно през жегата, сега само колкото да кажа, че го поливам... смокините хвърлят яка сянка цял ден... :partyman:

Прикачен файл

IMG_20170813_154218forum2.jpg

Прикачен файл

20170618_112810_IMG–forum.jpg
manobg - специалист
5 годишен на 2 реда през 25см шахматно. Вече не му давам да расте защото ми е трудно да го стрижа.
https://photos.app.goo.gl/e9StRqSFgaSFzkM72
tupalka - специалист
Ха-ха, и при мен е така.. Слагам два стола на 3 метра един от друг, една талпа на тях и аз отгоре с храстореза. И моя е над 2м висок и само режа, че ми е трудно да го стигам. :partyman:
tupalka - специалист
Интересувам се каква тор използвате за лигуструма и кога е най-подходящо за торене? :partyman:
muhala - специалист
Здравейте,

И аз да попитам... Миналата година в края на октомври засадих 10 броя - два реда по 5 шахматно. Оцеляха цяла зима. Кога и колко трябва да ги подрежа ? В момента са високи около 15-20 см., колкото ги купих миналата година.
Svetoslavoff1 - специалист
Аз бих ги оставил засега без подрязване. Нека развият листна маса и коренова система.
keymaker - специалист
Орежи само връхчетата на клонките, така ще се разклонят повече и ще стане по-гъст плета. Може да наториш с амониева селитра ама предварително я разтвори във вода и полей с нея, на този брой растения 2-3 супени лъжици в 10-15 л.вода. Може и да пръскаш след разлистване със същата пропорция.
Здравейте, мисля да съдя въпросния храст покрай оградата която ни дели със съседа (около 20м).Прочетох за метода с вграждането на мрежата, но се чудя дали ще е достатъчно подрязването само от моята страна и отгоре или и съседа ще трябва да се ангажира също...?
keymaker - специалист
Ами същото е като да си миеш ръцете само откъм дланите.
В такъв случай какво ще ме посъветвате, на какво разстояние минимално да го засадя за да мога да го подрязвам и от другата страна? По принцип ми се искаше да е плътно до оградата.

Тема "Въпрос за лигуструм" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: