Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пет апр 30, 2021 7:31 pmkr1100 написа:
...
Утре ден за почивка...
Ма ти ни са спря бе!!!
Разсада ми е под найлон. Сутрин отвивам, вечер завивам.
Мисля, че е достатъчно закален, а времето топло, та да спра със завивките.
Вече двадесетина дни е навън, преживя няколко 3 градусови нощи, поради което го смятам за кален разсад. Пък и след седмица ще се разпределя по местата си я.

Утре ще ми е напрегнато- затоплям кухнята и мятам козунаците.
Andri01 - майстор
И внимавай при затоплянето-да не подпалиш нещо ,че ТрифоноФ е в почивка... :? :partyman:
пет апр 30, 2021 8:06 pmAndri01 написа:
И внимавай при затоплянето-да не подпалиш нещо ,че ТрифоноФ е в почивка... :? :partyman:
Споко бе, баш градинарино! Бачкаме професионално.
Веднъж барбекюто пламти- мазна мръфката, а мойта фанала една бутилка с бистра течност, готова да залива и спокойно ми съобщава- Трифоне, пържолите горят. Вдъхвам някакво спокойствие у жените. Погледнах я- държи бутилката с първака за разпалване. Явно съм погледнал по обясняващо, та не рачи да лисне. Духнах скарата и си угасна.....
Не са научиха да......еееееее!!!
vlax - майстор
пет апр 30, 2021 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вдъхвам някакво спокойствие у жените.
Абе ти си мъЖ мечта за всяка жена. :-D
Те жените вече не месят козунак,по-лесно е да купят.
:partyman:
preslav - майстор
Честит празник на труда!
Тази година умишлено забавихме разсада с надеждата да прескочим неприятните моменти с варненската пролет. За сега само грах, чесън, лук и салатки са отвънкашно - пикиране на домати се планира за 02.05. ама се не знае кой ще се занимае.
Като цяло нагласата е да приключваме с обучителния процес и да се доверим на професионалистите - взе ташкън да ни идва с двете дини под една мишница.
съб май 01, 2021 6:27 ampreslav написа:
Честит празник на труда!
...
Оооо, честит да е на трудещите се и на тези които го докарват на такива.
Ний я метнахме ударно трудовата- от 00.15 та до 05.30ч.
20 тона водичка, ма поне за поливане да беше!

Пресли, пикирането го направих преди три седмици, по малко, за няколко дни.
Веднага извадих под лайлон и резултата е страхотен. Такъв здрав разсад никога не съм правил. Като опека и георгьовчето, почвам да строявам градината в редички. Първо маркучите и после като по канап.
Краставиците ги бучих направо в земята миналата година. Не помня по кое време беше, но смятам сега да е между 10-15 Май.
Миналата година разсада стана хилав и освен това го прегоря силното слънце.
preslav - майстор
съб май 01, 2021 6:38 amТрифон П.Трифонов написа:
Краставиците ги бучих направо в земята миналата година. Не помня по кое време беше, но смятам сега да е между 10-15 Май.
Миналата година разсада стана хилав и освен това го прегоря силното слънце.
И при нас остава само една опция - семките директно в градината. От прехвалената японска гергана изникнаха само две семки, от останалите пак толкова - хамава работа е тази година.
съб май 01, 2021 1:57 pmpreslav написа:
съб май 01, 2021 6:38 amТрифон П.Трифонов написа:
...хамава работа е тази година.
Не е ли рано за в земята? Още не е затоплена сякаш.
kr1100 - майстор
пет апр 30, 2021 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет апр 30, 2021 7:31 pmkr1100 написа:
Утре ден за почивка...
Ма ти ни са спря бе!!!
Разсада ми е под найлон. Сутрин отвивам, вечер завивам.
Мъка :? нито отвивам нито завивам капандурите с отварачките действат по въпроса, а има и термоконтролер управляващ вентилатор на комина.
Ех морето.... :rolleyes:
Ама днес се спрях. След огъня и хапването 3 часа лежачка на плажа, само дето няма автоматично завъртане за равномерно печене. АС това дето се вижда в морето не е човек , а жена
:partyman:

Прикачен файл

огъня.jpg

Прикачен файл

ех морето и плажа.jpg

Прикачен файл

не човек , а жена.jpg
nikolov333 - майстор
Нещо полезно за резидбата, макар и късно.. :roll:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: