• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 562
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
И при нас нещата се забавиха, но днес успях да напръскам семковите с карбамид - 1 кг. е за 15 л. вода според момичето в агрото. Копането в лозето е под въпрос, догодина 1-2 реда ще бъдат мулчирани с геотекстил и ако резултатите са положителни всичкото лозе ще се мулчира, че то на есен не се вижда какво по-напред да береш, грозде или трева. Дъждовете дойдоха добре за зимния чесън, но не знам дали сбърках като покрих салатките с найлон - не ми трябват за Нова Година, а за пролетта. Като цяло има още 2-3 дена работа, но дали ще даде време не знам - бъзикам се, тя работата няма край, ама поне да се натори и фрезова.
Руди - майстор
Чакай и аз да се запиша тука. От начинаещ, по-начинаещ!
Засега съм се грижил за една асма пред блока, чудно се справям, доколкото
основното и предназначение е да пази сянка на пейките под нея.
Разбира се и разни палми и цветя по балкона, ако се броят.
Отскоро обаче съм горд собственик на малък селски двор.
Размери 20х22 метра за ориентир.
Взех го тотално буренясал, пълен с отпадъци и занемарени
полуизсъхнали овошки и лози:
Прикачен файл:
2018-10-19- (1).jpg

Като начало разчистих всичко:

Прикачен файл:
2018-10-31- (2).jpg

В момента там се копае и се лее бетон:

Прикачен файл:
2018-11-18- (1).jpg

Щото първо трябва да има местенце за живеене:
Прикачен файл:
d31.jpg

На тая последната картинка ясно се вижда остатъка от дворчето, за което
ще трябва да се грижа. Прочетох тук мненията, много сте напред с материала!
Това, което имам като идея е някакъв жив плет (какъв?) около оградите, асма
от изток на верандата (между верандата, оградата и колата), трева някаква (каква?),
2-3 дръвчета (какви?), цветя...
Селото е планинско, 550 м надморска височина, зимата е студена, лятото прохладно,
почвата е малко (20-30 ) см, после е камъняк. Приемам идеи всякакви!
Откъде се почва, кога кое се сади, хумус още да търся ли, тор?
vlax - майстор
Руди ,ще забравиш риболова.Аз от както се захванах да правя нещо по вилата/5 г/ не могат да ме видят покрай водоемите.
Успех. :partyman:

Руди
Age: 55
Interests: Строителство, бридж, риболов
Occupation: Строителен инженер - проектант
Руди - майстор
съб ное 24, 2018 1:49 pmvlax написа:
Руди ,ще забравиш риболова.Аз от както се захванах да правя нещо по вилата/5 г/ не могат да ме видят покрай водоемите.
Успех. :partyman:
Къщата е на половината път в посока любимите ми водоеми.
vlax - майстор
съб ное 24, 2018 2:21 pmРуди написа:
Къщата е на половината път в посока любимите ми водоеми.
Това няма значение.Ще си на водоема ,а акъла ще ти е на къщата. :-D
:partyman:
kr1100 - майстор
остана ми 2м за засяване в оранжерията, свърши разсада за салатки. Ще буча балучки и чесън. В предвид минусите ще разстеля акрила за 2-3 дни.
Утре май последна варка.М-я се окроти от студа.Утре , ако няма вятър ше пръскам , ама надали -то кога не духа/
Руди pH как е ?
ср дек 05, 2018 8:05 amiivanov написа:
Спиш , Трифонов , спиш ! И не е , като да не бе поканен . :partyman: И що си траеш , че гледаш смокини ? Човек по нашия край две смокини за цяр не може да купи .
Здрасти Иванов,
От ангажименти глава не мога да дигна. Нали знайш Марко за ко го търсят,пък и парното разширявам.
Смокини...силно казано да гледам. Има една, на границата с комшиите, та си берем.
Тая година никаква не я свърших. Ни вино, ни ракия.
Варка му викам, че ми е по лесно. Иначе си е както си е, а второто е преварка де.
Дестилация е по научному.

lpoik, при преварката се отделя повече, защото от първата дестилация се отделя много малко в началото и в края. Вари се до 5 градуса. Това е за да не се загубят ароматите. Получава се ракия на ок 27-30 градуса. После това се преварява, като за пиене се отсича на 60 градуса. Натам се събират патоки за последваща дестилация.
Имам "колона", но предпочитам да я ползвам като обикновен казан.
Няма нищо по добро от класическия алембик.
Така варят французите брендита и коняци.

Иванов, ще се купува резачка подарък, за мъжлето в младо семейство. Инсталирахме печка, в лятна кухня, фешън дървения. Тая зима ще горят строителни отпадъци.
В голяма дилема съм. Не за марката, а за класът на машината. Ще се режат 4-5 кубика годишно.
За такава работа, хората си купуват хоби машинка, ама се залитам към профешънъла.
Ще се реже у Пеуник, та сервизите не са проблем, надявам се.
Давай акъл, може и нещо на друг производител, че да гледам!
iivanov - майстор
Елекрическа . Възможно най-яката . И с фул екстри . Хитачи , макита ...
kr1100 - майстор
днес перфктно време. Успях да пръскам дръвцата с Бордомикс, и успях да зария лозите. Задава се пак дъжд ,студ и сняг.
При + сови темп започва да режа дръвца, а после лозите.
съб дек 08, 2018 7:01 pmkr1100 написа:
днес перфктно време. Успях да пръскам дръвцата с Бордомикс, и успях да зария лозите. Задава се пак дъжд ,студ и сняг.
При + сови темп започва да режа дръвца, а после лозите.
Резитбата не се ли прави напролет?
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 562

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: