Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:-D Аз пък, чак надвечер сколасах до нивата. Целият локален път, кола до кола... ляли бетон на едина комшия... та, вместо да разбутваме колите, грабнаха по една щайга и ми ги качиха на нивата, после им седнах на софрата :-). Даже мина и водния, съвсем се запознахме (помни ми пасата) , ще оправиме водата и така. А! И снимах истински щурец! И френското ми грозде има завръз :-). А едната малинка я бучнах в мравуняк и тя най-едра пораснала...
nautilus33 - майстор
Градинари, дайте съвет как да се справя с поповото прасе, че ме нападна, както и комшията...
Днес докато поливах пипера, забелязах как водата от една вада, излиза през дупка в съседната. Даже успях с пръст да изкарам един :) Комшията съшо се оплака. Казаха ми Коломба да взема и да разхвърлям, след което да полея.
hidrazin - майстор
нед май 12, 2019 9:20 pmnautilus33 написа:
...Градинари, дайте съвет как да се справя с поповото прасе, че ме нападна, както и комшията...
ТУК
Отзиви за метода
:partyman:
EDI - майстор
Става и с трохи хляб.
fbr - майстор
Повъртях се онзи ден из къщи, жената каза има булгур, от оня дето много се раздува, направих посочената рецепта и го бухнах в булгура. За половин час се разду и айде на прасетата. Ефекта, как бе казано е убийствен.
hidrazin - майстор
Някъде бях писал че съм го правил и с кускус... Просто в момента нямах друго под ръка.
Ще стане и с дребни макарони от тези дето са "буквички" , "зездички" .
Коскуса и макароните даже може да не се варят.
Първо се слага БИ-58, разбърква се дбре и се оставя да престои за да се поеме по-добре.
После лъжица олио за да не се запечата и да не се отмива от дъжд/поливане...
:partyman:
P.S. Житото се вари не само за да набъбне.
Ако не го свариш поне малко, ще си засееш двора... :lol:
Djack - специалист
нед май 12, 2019 11:41 pmhidrazin написа:
......
Ако не го свариш поне малко, ще си засееш двора... :lol:
Имам един познат, който реши да си натори двора с джибри от вино! Към 300 кила джибри пръсна равномерно из двора и ги окопа с фрезата! Само преврели, без да са варени! Беше постигнал почти 100% успеваемост в сеитбата. Ако искаш да го насееш така зорлем няма да можеш! Взе му се душата после докато си изчисти мястото. :lol: :lol: :lol:
preslav - майстор
Аз за прасето ще си мълча - има кой да даде отзиви.
Вчера обаче правихме разбор с жената, питах я (понеже тя се занимава с подготовката на разсада и бученето му на нивата) кое ти е по-лесно, да си направиш разсада в кофички и после да го бучнеш директно с тях на нивата или да се гъзурчиш половин ден за една леха с пипер използвайки садилото на баба си. Отговорът беше "дори и циниите си ще садя в кофички" - миналата година прасето подпука и цветята.
Всеки да си прави изводите какво кисело мляко се продава по магазините щом дори поповите прасета заобикалят кофичките му.
пон май 13, 2019 6:49 ampreslav написа:
Аз за прасето ще си мълча - има кой да даде отзиви.
Вчера обаче правихме разбор с жената, питах я (понеже тя се занимава с подготовката на разсада и бученето му на нивата) кое ти е по-лесно, да си направиш разсада в кофички и после да го бучнеш директно с тях на нивата или да се гъзурчиш половин ден за една леха с пипер използвайки садилото на баба си. Отговорът беше "дори и циниите си ще садя в кофички" - миналата година прасето подпука и цветята.
Всеки да си прави изводите какво кисело мляко се продава по магазините щом дори поповите прасета заобикалят кофичките му.
От как ма открехна, повече с разни пикирания и лупинги няма да си играя.
Само дето тая година си набучих семената в 200 млл. чашки, че по малко матрял оди.
Пък за млякото, скоро ши ти променим мнението. Ей сига та изказах на благоверната.
Ще има насилие, хахаааааа......
Набучих малко домати, ама поради особена сръчност пречупих едното. Коренчето е от семе 2014та- червен селске бабин домат. Шинирах и превързах. Вероятно върша глупости, но от вчера до сега не е увяхнало. Ако завехне- дочупвам и го буча наово.
Днес изплясках 4 корена тиквички. Прасетата чакат в засада, да ги пилетата изядат дано!
https://photos.app.goo.gl/Vm8EDb3ug3gqWoJv7
https://photos.app.goo.gl/dxRW7wAyTEjZ1euFA
https://photos.app.goo.gl/7kzwQ2fEqKWXe6tL7
Ляв бутон върху клипчето, след като отворите линка. На който му се гледа де.

Прикачен файл

DSC_0185.jpg

Прикачен файл

DSC_0186.jpg
preslav - майстор
пон май 13, 2019 9:49 amТрифон П.Трифонов написа:
От как ма открехна, повече с разни пикирания и лупинги няма да си играя.
Само дето тая година си набучих семената в 200 млл. чашки, че по малко матрял оди.
Пък за млякото, скоро ши ти променим мнението. Ей сига та изказах на благоверната.
Ще има насилие, хахаааааа......
Набучих малко домати, ама поради особена сръчност пречупих едното. Коренчето е от семе 2014та- червен селске бабин домат. Шинирах и превързах.
То за млякото на участниците във форума не важи, важното е да е обезмаслено, че прасетата налитат на блажно.
Доматът можеш евентуално да спасиш, като му подрежеш внимателно първите листа (как им се викаше, семеделни ли) и после го пресадиш в по-дълбок съд така, че пречупеното да остане в почвата - казват, че всяка власинка била потенциално коренче. Ако ти се занимава можеш просто да надградиш сегашната кофичка с още една оформена по размер. Мисля, че сегашната кофичка ще влезе в пластмасово шише от минерална вода 500 мл. - умен си, ще съобразиш! Със сегашната патерица рискуваш да "задушиш" стеблото, което расте с дни.
Пропуснах да спомена за един такъв момент при саденето барабар с кофичките - решихме първите 3 реда да са с трите различни сорта домати. Когато ги набучихме се оказа, че по-удачно е първите 2 реда да са от единия сорт, следващите 2 от другия, а всичко останало да са третия сорт домати. В крайна сметка извадихме 12 от бучнатите кофички и ги сложихме на новите им места - 5 мин. работа без никакви поражения по разсада.
Пропуснах и още нещо - попадна ми една статия, че когато пиперът е от различни сортове става по здрав и ражда повече. Не знам дали това е истина, но сме решили да сеем ред пипер, ред гладки камби. Ако някой има опит или просто някакви съображения, нека ги казва сега, че и на пипер, камби и чути люшки им идва времето!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: