Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
https://www.youtube.com/watch?v=KLdMq30G56E Кога ше ги стигнем...
ср ное 06, 2019 9:24 amn_a написа:
https://www.youtube.com/watch?v=KLdMq30G56E Кога ше ги стигнем...
Егаси якото!!!
...Радо, хихи!!!

Неска чистих градината. Прибрах капковото, пирустията и голямата тава и събрах шумата от ореха. Събрах и повечето орехи.
Имам още три корена със зелени доматки и един патладжан с бейби патладжанчета. Карфиола зе да цъфти в жълто и да връзва. Един корен с десетина жълти чушки, дето до края на месеца ши ма изкарат. Посадил съм едно семенце, което преди седмица кръстоса, в саксия на прозореца. Февруари може и да са подлютявам.
preslav - майстор
Завъртя се кол.лотУ - салатките са по места, остава да видя къде из ВарнаТЪ има агрил (нъл тъй са викаше на онова покривало заместващо полУетилена).
На лютите чушки май ще им е последно бране и после следва дебнене на подходящо време за фрезата - не ми се рискува да закачам допълнителни тежести, а и не ми се мъкнат воденични камъни през многобройните тераси.
kr1100 - майстор
[quote=preslav остава да видя къде из ВарнаТЪ има агрил (нъл тъй са викаше на онова покривало заместващо полУетилена).
[/quote]
Агрила е тъкан с/у слана.
Входа на Варна Комерс /бивш Терснаб/ веднага в ляво посока влизане бараката.
Тука има размери :http://www.cyrcon.eu/bg/product/pokriva ... e-ot-slana.
Ако идваш пиши, че да ти дам семето от лапада. Аз съм навътре в двора.
Миналата година купувах 4х20м май /но не помня цена,че вземах и клипси/. Реже се с ножица , ама да не е навън на вятър :-D . Като ще застудява агрила го нанизвам над теловете нещо като 2 ри покрив. Предпазва от "ледени" капки растенията.

Първо засятите салатки и чесън

Прикачен файл

IMG_20191107_154547081.jpg

Прикачен файл

IMG_20191107_154506065.jpg
preslav - майстор
Привет началници градинари!
Ей така ми харесва градинарството, оскубеш лютите чушки, копнеш 2 квадрата леха и лешперлък цял ден.
Агрила ще го търся най-напред около Колхозния, ама трябва да се наканя.
Думата ми обаче е за зелИтУ - сложихте ли го, баете ли му вече? Сетих се, че миналата година имаше някаква тема, че на някой му се точела чорбата - начетох се на безумни съвети, ако някой се интересува да пита, че времето е много топло и пак ще има лигави чорби. Другото е за солта - години се пробвах с различни пропорции, сега съм установил, че за зеле, на място защитено от замръзване, идеалната пропорция е 4% сол спрямо водата.
Хайде хаирлия да е, че ми потекоха вече лигите!
gnt69 - майстор
съб ное 09, 2019 6:58 pmpreslav написа:
Привет началници градинари!
Ей така ми харесва градинарството, оскубеш лютите чушки, копнеш 2 квадрата леха и лешперлък цял ден.
Агрила ще го търся най-напред около Колхозния, ама трябва да се наканя.
Думата ми обаче е за зелИтУ - сложихте ли го, баете ли му вече? Сетих се, че миналата година имаше някаква тема, че на някой му се точела чорбата - начетох се на безумни съвети, ако някой се интересува да пита, че времето е много топло и пак ще има лигави чорби. Другото е за солта - години се пробвах с различни пропорции, сега съм установил, че за зеле, на място защитено от замръзване, идеалната пропорция е 4% сол спрямо водата.
Хайде хаирлия да е, че ми потекоха вече лигите!
Аз го правя с 3% и никога не се е разваляло. На 4% ми е солено.
Димитър Димов - специалист
съб ное 09, 2019 6:58 pmpreslav написа:
Привет началници градинари!
Ей така ми харесва градинарството, оскубеш лютите чушки, копнеш 2 квадрата леха и лешперлък цял ден.
Агрила ще го търся най-напред около Колхозния, ама трябва да се наканя.
Думата ми обаче е за зелИтУ - сложихте ли го, баете ли му вече? Сетих се, че миналата година имаше някаква тема, че на някой му се точела чорбата - начетох се на безумни съвети, ако някой се интересува да пита, че времето е много топло и пак ще има лигави чорби. Другото е за солта - години се пробвах с различни пропорции, сега съм установил, че за зеле, на място защитено от замръзване, идеалната пропорция е 4% сол спрямо водата.
Хайде хаирлия да е, че ми потекоха вече лигите!
Според теб защо готвачите опитват всяко ястие как е на сол?Защото не знаят колко да сложат или защото всяка партида различно соли?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед ное 10, 2019 2:45 amДимитър Димов написа:

Според теб защо готвачите опитват всяко ястие как е на сол?Защото не знаят колко да сложат или защото всяка партида различно соли?
Всъщност, готвачите не опитват
Димитър Димов - специалист
нед ное 10, 2019 9:23 amn_a написа:
нед ное 10, 2019 2:45 amДимитър Димов написа:

Според теб защо готвачите опитват всяко ястие как е на сол?Защото не знаят колко да сложат или защото всяка партида различно соли?
Всъщност, готвачите не опитват
#-o ,а'е стига бе.Защо тогава си изгубих 4г. в ТОХ-а като не знам,че след като приготвя храна не трябва да я опитвам на сол?
vlax - специалист
Ти ТОХ-а ли си завършил. :lol: ......На всяка манджа мерудия :-D

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: