Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
Тази година реших да не се напъвам да варя плодовите джибри веднага след превирането, варих ги едновременно с гроздвите - имам усещането, че приказките за необходимостта от незабавното им изваряване са оправдания на онези, които не са направили добър виноматериал. Догодина пак няма да се напъвам, освен ако няма толкова много плодове, че да се налага да варя повече от два казана. За колоните мисля, че си казах мнението, няма да стъпя на такъв казан докато има от старите, че и със старите казанджии.
Общо взето същата работа е и с направата на виното, на едни все не им става, на други ту става, ту не, на трети все им се получава, ама третите ползват "химии".
Svezar - специалист
пон дек 31, 2018 6:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Запитай се, колко от нас говорят литературно, в ежедневието и с близките си!
....А?
Правописа вечи мий през....
Ракийчица, блага дума, радост и спокойствие, всекиму!
Малко лирично отклонение ! Понеже във форумите общуването е виртуално,правописа и изказа са единственото нещо по което може да добиеш някаква представа за човека отсреща ! Да пишеш неграмотно /опази боже и на шльокавица/,с неправилен словоред и груби изрази,е все едно да се запознаваш с нова компания облечан с вмирисани стари дрехи,немити зъби и хапнал чесън,може да си много готин човек,но едва ли ще те оценят :-D

Съжалявам ако някой се е засегнал от поста ми ! Той не беше насочен към ничие конкретно мнение или определена личност,просто изказах мнението си защо е важно да се пише грамотно във форумите :partyman:
P.S Варя си ракия за лично ползване,но не мисля че съм на ниво да давам съвети,просто от любопитство се зачетох в темата и реших да напиша нещо Off topic !
Последна промяна от Virtex на чет яну 03, 2019 9:28 am, променено общо 1 път.
Причина: слети мнения поради разчистване
kr1100 - майстор
пон дек 31, 2018 5:01 pmpreslav написа:
Тази година реших да не се напъвам да варя плодовите джибри веднага след превирането,
Открий минаване през сито, преса и туби от мин вода. Но селд прецеждането и пресата не затваряй плътно тапите за 3-4 дни. От кислорода при прецеждането и наливането джибрите поемат кислород и започва пак лека ферментация,Ако затвориш плътно отваряй лекичко капачката на степени. Ако отвориш напълно има изригване до тавана. Гледай тубите колко са надути.

Тема "Варене на ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: