• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=ben84
..Много съм доволен от нея, но единн въздушен филтър не мога да и купя, щото няма такива по магазините.
[/quote]
Дай фото на кутията на ф-ра и на самия ф-р да ти дам идея. Много рано е да се хвърлят сегменти на 3г. Китаец ли е двигателя ?
Брикс а ми е набор 1992г все още не пиши и гори масло. Пролет и есен смяна на масло / 0,6л не ме бъркат/.Въпреки,че има ф-р на горивото аз го прецеждам през 8 микрона CrNi мрежичка, имам и по-ситна пак такава за ситопечат на платки / от 1980/81г./ преди да навлезе дедероновата мрежа за ситопечат
koveslav - майстор
вт май 05, 2020 10:10 pmkr1100 написа:
гледай да не е с вертикален вал на двигателя. Кекава е червячната предавка и по скоро голямото зъбно колело - лят бронз със шупли. На същия принцип са и ел. фрези със същия проблем за червячното колело.
Търси с ремъчна предавка. За марка не мога да дам мнение.
Аз имам русенска с вертикален вал и Бригс 4к.с. но е як мотор с голям въртящ момент и е 190,а не 160см3 като косачките,с феродов съединител и с червячва предавка.По-възрастна е от твоята и няма дертове с редуктор.Захваща 1м на макс ширина, като се стесни влиза идеално в 70см междуредие с фъстъци,картофи,пипер и т.н.Всичко зависи от производителя,а не от типа на предавката!Няма ремъци,няма реглажи,само газ.Много хора ги използваха,аз не знам да е имал някой проблеми.Отварял съм моя редуктор за профилактична смяна на лагери.Много по-бърз и лесен за ремонт е от другите редуктори.Но имаше и други производства на подобни фрези-Сливенски и още някакави,може би от тях е останала легендата за слабите редуктори.Не че редукторите и на тези с верижните и т.н. предавки не се чупят.Няма ги вече старите машини.
За Щил и аз нямам наблюдения.Но за междуредия винаги бих предпочел по-леката и по-повратливата и лесна за контрол машина.По-добре балансиланата машина работи много по-добре от по-тежка такава,но с лош баланс.Проба е истината,но ако сега трябва да купувам нова машина нямам идея къде ще мога да пробвам това,което ми предлагат.
Разпитах един приятел и се оказа,че той има точно този модел.Даже и 585.Много бил доволен и не е имал никакви проблеми до сега.А при него работата си е доста.Пробвах с Гарденията в междуредия на 70 см ... мъка.Дано се окажат здрави тея фрези.Двигателя е на Briggs.Имаше едно Bertolini 155 което ми направи впечатление но редуктора е ненразглобяем иначе офертата си е добра 599 лв.
  • 1
  • 2

Тема "Мотофреза Viking / Stihl MH 445" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: