Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте!!!Искам да подменя старата Помпа Вида 4 с неин съвременник естествено -надежден Кладенец с гривни Смукател помпа 3метра. маркуч 60 метра един цол Денивилация на местото някъде 5-6метра изкачване Предложете ми сносна помпа която ще ми върши работа за поливане и евентуално капково по нататък Кладенеца е до река Има вода 120см къде не се е случвало да свършва в рамките на 12 часа нонстоп Дълбочината му е 2 гривни и една над земята Ще се радвам хора с опит да дадът съвет по въпроса :partyman: Поздрав!!
kr1100 - майстор
попрочети малко, прегледай данни на помпите. Вида 4 не е за капково, ако ще търсиш неин аналог си на грешна посока. За да не се пикат маркучите и да не излизат снадките - регулатор на налягане 1,7 атм. преди кап. маркучите. Преди регулатора по-груб мрежест ф-р , а след него дисков ф-р. Всяка есен профилактика - от мрежестия вадя по 2-3 супени лъжици фин пясък, а от дисковия тиня. Ако това се изтърве по капковите затлачване на капкотделителите. Друг е въпроса и с варовитостта на водата.
miroki - майстор
Сметни си колко вади по колко метра по маркуча, който планираш (примерно капкоотделители през 10 см*1л/ч. или 10 л на метър) Общата вода за час. Търси помпа с подобен литраж. Може малко по-малък за да не надува, а ще поливаш няколко минути повече.
Гледай да няма много голям напор, че ще ти направи излишно налягане, което ако регулатора откаже, ще напука маркучите.
Тези с 15-25 метра са ти достатъчни. Сега огледай за литри на час и желаният разход за ток и избери.

Тема "Подмяна помпа вида с подходяща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: