Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте! Имам Моторна коса Райдер и си купих за нея циркулярен диск 230 ММ. Някой може ли да ми каже от къде мога да си взема метален предпазител за този диск. Видях ,че продават един на Stihl, но той е 225 мм., дали става? Благодаря!
dragozow - майстор
Стига да става на дебелината на пръта и да има как да се захване, марковите коси с такива предпазители са с по-дебели пръти. Иначе и с пластмасовия става, той диска няма как да изхвърчи. На по-скъпите машини с такъв диск обикновено има и допълнителен предпазител за него.
Soviet_Soldier - специалист
Не се плашете, пластмасовия предпазител е достатъчен, колкото да убие скоростта на парче от диска, ако случайно се пръсне. Честно казано с кордата по-често изстрелва разни камъчета и подобни, и заради тях се препоръчва носене на по-дебели и защитени обувки.

Аз лично в тия жеги кося по маратонки и къси панталони . . . да чукам на дърво не съм имал проблеми. В двора ми има много израстъци от дръвчета, някои близо до дувара, и нееднократно съм го закачал в него, и в телена мрежа. Освен да се повредят твърдосплавните напойки друго не се е случвало.

Не Ви е необходимо да товарите тримера с тежки метални предпазители. Единственото, което се предвижда преди ползване на диск за косене е да се свали черния ограничител с нож за корда, защото с кордовата глава, заради дебелината точката на косене ѝ е по-надолу, докато с диск е значително по-нагоре и въпросният ограничител пречи при работа.

Преди работа с диск поставете правилно, затегнете хубаво (макар че болтът е с обратна резба и при движение не се развива). Огледайте хубаво дискът преди работа да не е нарушен или деформиран. Също след съприкосновение с предмет, с който не бива и евентуално може да го повреди проверявайте пак.

Тема "Метален Предпазител за Моторна Коса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: