Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pif4o - специалист
Колеги здравейте, търся професионално мнение, ще трябва да купувам косачка, самоходна, бензинова, всичко е ясно какво искам като функции и възможности, но избора на марка се оказа най труден.
Ще изброя тези между които се лутам:
Хонда- доказана марка, но при нея липсва важна функция странично изхвърляне. Добавяме скъпи части и по трудното им намиране, 3г гаранция, 1090лв.

Cub Cadet с двигател B&S, уж Америкаснки- ъпсурд! Всички нужни функции, никва идея за сервиз, части и поддръжка, предвид двигателя на бригс поне за него части ще има. 3г гаранция към 1000+лв

Техаs - всички функции, уж Датски- съмнявам се, никва идея за сервиз къде е, има ли, кои е вносителя, цена 890лв на прИмоция в емаг. Пак с бриг двигател с 2г гаранция. Реално най много се чудя за тази и хуск, ама ако тоя тексас се окаже някво дърво.....

Хускварна, има всички функци , комплекта за мулчиране се купува отделно но е евтин 70 лева, произведено в китай!!! Мотора е някъв си тяхен H166 по спомен, имат и с B&S но много малко модели които пък няма важни функции. 2г гаранция, сервизи бол, части бол, не са скъпи чарковете с някой малки изключения. Цена около 1050лв с приставката, за разлика от горе изброените нея поне съм я видял на живо, другите все са онлайн. Притеснява ме че е Китайска, че е цели 98 децибела, и че мотора е неясен въпреки че е масов, няма славата на B&S обаче.
Та така, очаквам мнения от хора който наистина са навътре с нещата, отговори от типа- хуск, хонда, без основателни доводи защо не са особено полезни :)
pavelvasilev - специалист
А защо не избереш Хускварна с двигател Хонда, така ще имаш най-доброто от двете марки.
pif4o - специалист
Точно заради двигателя хонда, знаеш такава косачка що за машина е, и ако стане някои сакатлък да треснеш нещо с ножа, вала отива на кино, вала на хонда мотора е 300 лева, вала на хускварна е 80 лв, това важи за всяка една част по мотора на хонда, и не на последно място най евтината с мотор на хонда е 1500 лв, не знам какво надува така цената на машината като самата машина хонда е 1000 лв със същия мотор, ще кажеш че под името хускварна кой знае какво повече се предлага като кош :)
dragozow - майстор
Хондата е ок, но ако има сервиз и ти е удобен, провери. Това важи за всички марки. Texas вносителя им е Дезмомоторс, имат сервиз и части, не знам гаранцията важи ли за машини от Румъния, защото там има друг вносител. Хускварна никога не са били евтини, имат сервизи, но ако няма някоя част може да чакаш много, проблема не е в марката, а във вносителите. МТД са същата работа за този Cadet. Погледни Stihl и OleoMac, при вторите частите ако ги нямат идват за седмица. Един мотор Loncin или друг китайски струва 4 пъти по-евтино от Honda и Briggs, китайските не са по-лоши, не случайно последните години масово ги слагат.
pif4o - специалист
Благодаря за включването, щил нямат почти нищо като асортимент, ходих при представителя им дори той ме насочи към тексас щото вика това което търсиш като функци не мога да ти го предложа в щил. Олеомак не го споменах, иначе гледах и тях, но най евтината с необходимите функции е 1200 лв и е същата като показатели с тази на която последно съм се спрял и мисля че нея ще взема, а именно https://www.husqvarna.com/bg/kosachki/lc151s/ намерил съм я на 990лв без комплекта за мулчиране които се купува допълнително за около 70лв и включва нов нож и капак за задния отвор.
dragozow - майстор
Такива съм продал доста, ок са. Двигателя е Loncin, пребрандиран за Husqvarna и е по-добър от евтините Briggs. Единствено източвай хубаво бензина извън сезона, първото масло го смени след 5 - 10 часа, след това веднъж напролет.
pif4o - специалист
чет мар 16, 2023 11:58 amdragozow написа:
Такива съм продал доста, ок са. Двигателя е Loncin, пребрандиран за Husqvarna и е по-добър от евтините Briggs. Единствено източвай хубаво бензина извън сезона, първото масло го смени след 5 - 10 часа, след това веднъж напролет.
Благодаря Ви г-н Драгозов, за двигателя наистина не бях на ясно какъв е и леко ме притесняваше, разчитах на имиджа на марката че няма да сложат какво да е :) За обслужването се поинтересувах и разбрах за маслата и бензините, имам опит с друга техника-мотоциклети и когато зазимявам винаги така постъпвам :) Само последно, да ме притеснява ли че на кашона пише - произведено в Китай :)
dragozow - майстор
Няма място за притеснение, завод на Husqvarna си е. Ако искаш произведена и сглобена в Европа цената ще е двойна или ще те излъжат за произхода.
pif4o - специалист
чет мар 16, 2023 1:19 pmdragozow написа:
Няма място за притеснение, завод на Husqvarna си е. Ако искаш произведена и сглобена в Европа цената ще е двойна или ще те излъжат за произхода.
Е това е да попаднеш на точния човек :) Задължен съм ви за полезното инфо, дано и аз някой ден мога да съм ви полезен в нещо :partyman:
kartechar - специалист
Тази е по-производителна и двигателят е Хонда от новите, с вариаторен самоход https://www.husqvarna.com/bg/kosachki/lc356vp/. Имам я от три години (предния модел). Кося декар и половина.

Тема "На коя марка бензинова косачка да заложа?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: