кажете ми какъв диаметър набивка за водна помпа Вида 4. Набивката не съм е сменял 4-5 години, но от месец започна да ми спира водата. В гърнето (кърцалката) има вода и на ръка като точа тече но от помата не. Причини?
чет авг 10, 2023 10:16 amnaskoooo4 написа: кажете ми какъв диаметър набивка за водна помпа Вида 4. Набивката не съм е сменял 4-5 години, но от месец започна да ми спира водата. В гърнето (кърцалката) има вода и на ръка като точа тече но от помата не. Причини?Не е диаметър а квадратна.
На Вида 1 е 4х4 . Сигурно е 6х6мм., но може и помпата да е със фибърно уплътнение.
Сигурен ли си,че е с набивка ??
Ако тече от уплътнението - набивка / фибър като сложиш ръка под самата помпа - където отдолу е болта за източване ще имаш теч.
Ако е с набивка след самата помпа преди ел. двигателя ще имаш 2 гайки М8 за притягане на фланеца притискаш набивката.
Кърцалка не го разбирам.
Ако пък клапана на засмукващата тръба е набор на помпата - сигурно изпуска . Вади тръбата. "Клапана" е синя пластмасова чашка , развивава се и изпадва самия "клапан" . Ще се види нацепена напукана гума със закрепено на нея Джелязно" нещо служещо за клапан. Може и самата пластмаса върху , която ляга това подобие на клапан , може да е с наранена, износена, нацепена повърхност. Оттам "клапан" изпуска.
За 1" тръба има клапани по 8,50-9 лв. и с резба за тръба и с мъжка резба.
За толкова инфо - толкова .