Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
brum - майстор
Моля за насоки какви малини да взема за двора. Искам да комбинирам два сорта, така че да има повече време пресни малини за ядене.

До тук съм гледал сорт Самодива и Laszka (Лятчка, Лязка). Вторите са по-бутикови (близо тройно по-скъпи), ама ги водят много даващи и ранно зреещи.

Ще засея една леха дълга около 14 метра и ще я поддържам като жив плет. Ще се напояват капково и колкото е нужно, та и претенциозните сортове ще оцелеят.
ky-kyy - майстор
Що не пробваш с къпини? Нуждаят се от лека конструкция и като ги оформиш си е красота и вкуснота,
Също добър вариант е тайбери. Миналата година си засадих, че като хукна таз гад...за година расте 3-4 метра....По-надалечко иска да се разсажда, поне на 3 метра и пак на конструкция. Иска си поливане, капковото е добре, че го предвиждаш. Плода е много вкусен и 3 пъти по-голям от малината. Няма семки, обаче растението има гадни бодлички.. Та пробвай :)
brum - майстор
Децата налитат само на малини, а заради тях ги садя. Туй дето е тайбери пише, че е между малина и къпина. Може да го пробвам. Но някак си ми се ще да са чисти малини. Че с децата риска е голям :) .
ky-kyy - майстор
Бучих едни шопски червени, доволен съм, въпреки че не си падаме много по малините, ама ми ги даде комшийката и кво да правя.... Много-много не ги гледам, поливам ги рядко, а оттатък им бае и дават много плод и до късно. Оня ден, гледам береше..Едрички са, като за малина, де.
brum - майстор
Laszka взех. Обаче в тоя сняг не ми се копае. Ще ги държа с влажни корени до сряда/четвъртък да се стопи снега и после ги насадя. Имам един чувал тор от калифорнийски червей, ще гледам да сложа по 100мл на всеки корен.

Тема "Избор на сорт малини" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: