Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gorimvse - помощник
Здравейте Градинари :)

Четох доста по темата изграждане на напоителни системи, но никъде не видях микс от тревни площи и части с храсти и други цветя. Ако някой има линк под ръка да праща. А и съм по отдалечен в родопите и тук нито фирми нито специалисти има да се заемат професионално. Надявам се някой да може да даде насоки.

Прилагам схема. Най вече се чудя за следните въпроси:

1. Хидрофор. Какъв хидрофор да взема (текущо имам помпа без хидрофор). Да може доволно да захранва 2те планувани зони. Зона с туи и цветя около 50 метра леха. Зона с трева около 140м2. Единия маркуч да може да пръска (не да капе) през 20тина см туите и цветята около тях за да се получи пълна покривност на лехата. Другия да захранва 5те надземни пръскачки за тревата(качвам снимка).

2. Маркучи. Какви дебелини и видове маркучи да взема? Текущо имам 1ца маркуч който излиза от помпата, която дърпа от кладенеца, и с приставка захранва маркуч 1/2 от който поливам ръчно.

3. Компютър. В момента имам две машинки Крафт на 1/2 с батерии (качвам снимка). Мисля да ги навържа след хидрофора, но не съм сигурен дали ще могат да захранват обем на вода за 50 метра маркуч.

Ще се радвам ако някой от вас може да даде съвет. Благодаря!

Прикачен файл

3345345.PNG

Прикачен файл

1445645.PNG
1445645.PNG (37.81 KиБ) Видяна 1490 пъти

Прикачен файл

223346.PNG
hidrazin - майстор
нед юни 23, 2024 2:41 pmgorimvse написа:
Четох доста по темата изграждане на напоителни системи, ...
Не си чел достатъчно или не си търсил достатъчно - ЦЪЪЪЪК
Приятно четене, и като я прочетеш цялата и я осмислиш - заповядай с конкретни въпроси.
Демек САМО това което не ти е станало ясно.
...имам две машинки Крафт...
Майтапчия ... :-D
Чети, мисли и тогава питай.
Успех!
:partyman:
torbalan - Дървен философ
За напояването пазарувах всичко (без тръбите и едно реле) от тук.

Изпратих на собственика схема на градината, той ми каза какво трябва да си купя. Две лета вече всичко работи идеално.

Човека е много свестен, дига си телефона винаги, дори в почивните дни и се стреми да помага.

Тема "Напоителна система 2 зони трева и туи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: