Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
пон юли 01, 2024 12:18 ambrum написа:
Иначе е леко като трапец. 5-6 метра му е височината, 4м е горе, 10 метра е долу.
Аз пък си мислех че нещо много разчупено - една камара тесни ленти, ъгълчета...
Това не е за подземен маркуч. Най-малкото заради невероятно високата цена.
Е, има дето ги слагат на декари - примерно на голф игрища, ама онези за световната лига дето нямат пари в доба... :-D
Утре (евентуално) ще обясня повече...
Но накратко - такива маркучи се използват много пестеливо и то ако няма разумно решение с пръскачки.
И аз имам такъв казус но става дума за няколко квадратни метра - под 10...
:partyman:
Ал_ - специалист
Пробвах една изскачаща пръскачка и рязко реших, че тия не са за мен.
Т.е. има прокарани тръби?
Ако не, не ти се копае, и само това място е за поливане (макар да ми се струва направо невъзможно да е така) - може да помислиш за нещо автоматизирано от сорта на гардена акваконтур.
nelina_london - специалист

Пробвах една изскачаща пръскачка и рязко реших, че тия не са за мен. Уж на 4м карали, ама нанайци - с регулатор на налягане ги пробвах и пак хвърляха на по над 5 метра. Ама ще видим с чертежа може ли да стане тая работа и какво ще препоръчате като пръскачки.
Нашите изскачащи пръскачки са различни видове ,с различни дюзи .Имаме такива ,предимно по контура) (Rain Bird) ,които пръскат под носа си (2м в посока) .
Така изглежда струята .

Прикачен файл:
Screenshot_20240701_091635_Google.jpg

hidrazin , довод за Гардена ? Много близко съм до закупуване на робот косачка и точно на тази марка се спрях . Знам ,че са тъпички ,като цяло, ама малко по- умничките рязко отиват над 5 хил.лв .Не ме мързи да изгубя 2 часа седмично ,но комарите ме правят на решето .
brum - майстор
Ей го де е и чертежа. Оказа се малко под 40м2. Тъй е катп приказвам наизуст без да хващам рулетката :) .

Прикачен файл

1.png
1.png (75.38 KиБ) Видяна 2277 пъти
hidrazin - майстор
За такова място няма нужда от подземен маркуч.
Прави се с нормални изскачащи разпръсквачи.
kr1100 - майстор
нед юни 30, 2024 9:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Забравих за ежектора- Е....жектор, не Ин....жектор. Монтирах и торов смесител. Само за краставици не работи, естествено.
Това означава отново непълно автоматизирано напояване.
пп. Да разчепкаме подземното, че.......Мойта лесна.
Ежектора на 3/4 ли е или на 1/2 " Има разлика в дебита през него, за 3/4 е по-висок.
Кранове имаш ли ?
Кран за основия поток и кран на отклонението за Ежектора. Играчка е малко нагласянето. Крана на основния поток почти или напълно затворен, другия отворен или леко притворен.
На 1/2 e.
Просто на единия кръг съм му навързал маркуч, който не може да направи нужния разход- 17 метра. След като Хидрата ме открехна за пипера, следва да се добавят още ок.23м.
Тоест, на всеки кръг ще имам 40м. Тогава нещата ще са наред, предполагам.
Направена е както трябва.
hidrazin - майстор
пон юли 01, 2024 10:56 ambrum написа:
Тъй е катп ...
Какво е това катп ? Нещо като "Не знам къде пиша." ли? :-D
brum - майстор
"катп" -> "като" :) .

Не само не знам къде пиша, ми и не чета като пиша. Зле е работата, за хапчета ще мисля :) .

Тема "Подземно капково за трева?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: