Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте,

Имам следният проблем с моторна коса тример Raider RD-GBC24.
Не иска да запали. Ако я оставя по-дълго време и опитам да я запаля тръгва за около 1-2 секунди и спира...
Интересно е че като сваля пласмасовия капак и завия карбуратора за цилиндъра без капака тогава пали без проблем...(на капака е и смукача).
Забелязах, че между карбуратора и цилиндъра има някакво уплатнение (хартиено ли е картонено ли е... не мога точно да го определя, но е нещо такова), което при мен беше леко скъсано, а в последствие от махане и слагане се скъса през средата...Самото уплатнение е залепено за карбуратора
Мисля че е нещо подобно на това:
Изображение
https://www.valerii.com/garnitura-mezhd ... 0%B8%D1%82
Въпроса ми е дали това е проблема и ако сменя уплътнението косачката ще запали??
Дали ще проработи без уплътнение и ако да това дали няма да доведе до някакви други повреди??
Ако не е в уплътнението то тога какво може да е ?
Николов Н. - специалист
Клингерит. Без него няма да работи - ще гълта въздух. Вземаш скъсаното и с него в сервиза. А може и някой гаражен майстор да ти го направи по старото.
kr1100 - майстор
пон юли 22, 2024 5:55 pmНиколов Н. написа:
Клингерит. Без него няма да работи - ще гълта въздух. Вземаш скъсаното и с него в сервиза. А може и някой гаражен майстор да ти го направи по старото.
И да е масло/бензиноустойчив упл. материал.
Ако авътота е от Варна да ми пише
е му дам упл. м-л, може да му и резна гарнитурата

Тема "Моторна коса тример не пали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: