Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте ! Имам водоструйка бош от най-малките 100 бара,като е ненатоварена докато обезвъздуши маркуча работи ,като се натовари почва да работи на тласъци прекъсва,карах я за ремонт в сервиз и ми казаха ,че ремонта ще струва 240лв.а тя струва 140лв.В къщи я разглобих и установих ,че изобщо не са я отваряли на единия болт имаше осарник дето си седеше непокътнат.някой знае ли какъв може да е проблема с прекъсването или майстор ,който да го оправи ?
chapara - майстор
пон окт 21, 2024 8:14 pmМанев написа:
Здравейте ! Имам водоструйка бош от най-малките 100 бара,като е ненатоварена докато обезвъздуши маркуча работи ,като се натовари почва да работи на тласъци прекъсва,карах я за ремонт в сервиз и ми казаха ,че ремонта ще струва 240лв.а тя струва 140лв.В къщи я разглобих и установих ,че изобщо не са я отваряли на единия болт имаше осарник дето си седеше непокътнат.някой знае ли какъв може да е проблема с прекъсването или майстор ,който да го оправи ?
Ама вземи маркуча и иди в сервиза. Па върти, върти, докато мърдат говедата!
kozl - майстор
Явно в сервиза не искат да се занимават с нещо, което струва 140 лв.
Аз имам Керхер и като питах за сервиз, първото което ми съобщиха, че малки от марката не ремонтират.
Манев ползвай търсачката. Има теми за водоструйки може да са ти в полза.

Ако мотора спира докато струята прекъсва може би проблема е в прекъсвача за превишено налягане. Но възможно е да има запушване, примерно в дюзата и налягането да минава предела на настройката изключване и двигателя да спира и поради това да работи на пресекулки.
mrsch66 - специалист
Помпите обикновенно са с 4 буталца на ротора има пластина с гърбици които ги натискат най вероятно едното буталце е заседнало отвори я и виж какво е положението .
stoy@n - специалист
По обяснението от автора на темата, водоструйката губи някъде налягане. Може да е О-пръстен на конекторите, прецакана резба на маркуча или теч от ръкохватката. Има вероятност и да има проблем в помпата, но най-добре да се елиминират причините които изброих, и чак тогава да отвори помпата :wink:
Благодаря за съветите! Оказа се, че тече от пистолета 2 о пръстенчета и всичко е наред.

Тема "проблем с водоструйка бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: