• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Jacket - специалист
Туите са на изток. Те и те горките бяха измрели половината, за това си насадихме нови мънички да си ги отглеждаме. Въртят се сенки през деня наистина, но няма част която съвсем да не вижда слънце. Смеската била универсална, ставала и за сенчесто, от един местен разсадник я взех.
За пясъка гледах тук. И аз не разбрах защо е нужно такова количество. Моята почва определено не е глинеста, поне горната част. Около 20см е черна хубава почва и отдолу е камениста червеникава. Глухарчетата със сигурност не сме ги разкарали всички, то е непосилна битка. Не ми се рискуваше с раундъп а и не ми се чакаше.
hidrazin - майстор
нед мар 16, 2025 7:40 pmJacket написа:
За пясъка гледах тук. И аз не разбрах защо е нужно такова количество.
Писал е в коментарите - против врабчетата.
По цвят пясъка наподобява цвета на семената от тревната сметка и според него това ще заблуди врабчетата. :-D
За глухарчетата вече писах. При поява на глухарче - в близката агроаптека. Там ще ви препоръчат хербицид.
Стават почти всякакви базирани на 2,4 Д - Примерно Матон 600 ЕК
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аma какво не му харесвате на глухарчето :-) и за салата става, ако косите често, както си и трябва, изобщо няма и да се занимавате с него
hidrazin - майстор
Ми насей си го кака и си рупай горчива салата. :-D
P.S. кака, в тая връзка -истински случай.
Един мой познат няколко години след дИмокрацията замина за Гърция да изкарва пари в селското стопанство.
Намерил си работа в селското стопанство - някакво семейство занимаващо се със земеделие.
Настанили го и на другия ден рано сутринта му показали една оранжерия и му казали че за днес работата му е почисти оранжерията от плевели.
Оставили го и заминали на някъде. Нашенецът вдъхновен да покаже високи трудови постижения търъгнал към оранжерията.
Влязъл в оранжерията и се фанал за главата. Била пълна с нацъфтял синьо магарешки бодил. Ма гръцки магарешки бодил - едър и висок.

Та нашия няма да се излага я! Запретнал ръкави и до надвечер всичките бодили били изрязани, изнесени и натрупани на камара.
После като се прибрали, на свой ред гърците се Фанали за главите...
Разправя че после цял месец гърците го хранели само с артишок, сутрин, обед и за вечеря - на супа, пържен, паниран, готвен, задушен...
От тогава има страхова невроза от бодили. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Остави това, ми корените на глухарчето ги пият срещу рак...
Наистина, като се коси ниско...
Артишок е скъпо да си ханиш ратайчето, бре... Аз що аспержи съм изскубала...
hidrazin - майстор
нед мар 16, 2025 8:47 pmn_a написа:
...ми корените на глухарчето ги пият срещу рак...
Дааа... то и сода бикарбонат пият срещу това. Просто отчаяни наивници.
Даже от Бай Тошово време я пият тая сода бикарбонат... :-D

• 1
  • 2

Тема "Пролетен райграс - пресяване или наново?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: