Мнения и въпроси за хола
L_G - специалист
Здравейте,

Правя ремонт и имам една стена с тапетна врата, които трябва да бъдат облечени с може би мебелни плоскости. Казвам "може би" защото по дизайн е зададено да са такива, но реално са зададени да са с цвят по RAL, а за такъв вариант се сещам само с МДФ И боядисване. Въпросът е че плоскост от 18 мм ми се струва тежка за врата макар и да съм я поръчал с допълнителни панти.

Въпросът ми е дали може да дадете идеи за изпълнението на това нещо като се има предвид, че освен врата и стена има и гардероб, т.е. ваичко се слива в едно?

За ориентир трябва да се получи нещо такова, но не с дървени фурнири (или каквото се води шарката):
https://titan-doors.com/wp-content/uplo ... g-1-25.jpg

Допълнителен въпрос е как се монтират върху стената и вратата за да се паднат в една равнина? Има някакви окачвачи, силикон, или...
Lutchezar - майстор
Защо не фурнир или фолио?
MamaMy - майстор
Това мяза на партиен кабинет от социализма :)
L_G - специалист
съб фев 28, 2026 3:58 pmMamaMy написа:
Това мяза на партиен кабинет от социализма :)
Фурнирът може ли да се избира по цветове или побе да е с богат избор като разновидност? Също така това, че е тъник го прави идеален за вратата, но не ми идва на ум как ще се съчетае с гардероба/шкафа, който трябва да е от пдч/мдф?

Относно фолиото - не съм запознат и може и да греша, но с него ми се струва като компромисен вариант, т.е. с толкова различни материала/повърхности няма да придаде усещането за масивна и еднородна стена.
iliya_i - майстор
Има производители на различни материали, напр. ПДЧ, МДФ, ламинати, фолия и т.н.
Предлагат различни цветови решения, които могат да се приложат върху различни материали.

Например: kronospan
https://kronospan.com/bg_BG/decors/by_c ... color/?c=6
На сайта им има конткти.
По-добре питай там, с конкретния цвят по RAL.

Тема "Стени и тапетна врата с мебелна плоскост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: