Мнения и въпроси за хола
mici - специалист
Предстоящо е обзавеждането на вилата ни и си блъскам главата как да го направя и красиво и функционално. Събирам идеи за меката мебел, която трябва да е в ъгъла срещу вратата под прозорците. Проблемът е в ниския южен прозорец, който е на 50 см от пода. Сега там има и радиатори (снимката е от миналата пролет). Може би има решение за нисък ъглов диван или одър с възглавници, облегалката на който да е на 60-65 см. Предлаганите по магазините ъглови дивани с "лежанка" не ме удовлетворяват. Търсих из нета нещо да "ми хване око", ама не намерих. Може би ще помогнете? За пояснение: срещу южния прозорец има камина, вдясно е барплота, зад който е кухненския бокс.

Прикачен файл

хол.jpg
хол.jpg (52.39 KиБ) Видяна 7415 пъти

Прикачен файл

холът.jpg
холът.jpg (29.48 KиБ) Видяна 7415 пъти
ncence - помощник
Здравей, не зная към какъв стил си се ориентирал/а, но според мен такъв вид пространства е най-добре да се усвоят с мебели тип миндер с възглавници за гръб. На английски им викат "Window Seat"
Като на стената, където е поставено парното, мебелта да стои малко отстояни от стената. Аз бих ти препоръчала да отидеш до някой дърводелец, да ти изработи нещо, като сандък и отгоре го тапицираш в желаните цветове. Седалката, която ще е до парното, може да прилича на един вид рафт, който предлагат в ИКЕА LACK е серията.
Виж прикачените файлове за примери.
Последната е по-скоро тип диван, но пък завършването му с възглавници от страни и отзад е интересно.

Прикачен файл

02daybeds41009_rect540.jpg
02daybeds41009_rect540.jpg (24.65 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

0216_lack01_rect540.jpg
0216_lack01_rect540.jpg (90.75 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

4368622891_45c8a111cb.jpg
4368622891_45c8a111cb.jpg (133.11 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

3737207469_af7faa33bf.jpg
3737207469_af7faa33bf.jpg (84.9 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

091009 window seating.jpg
091009 window seating.jpg (44.17 KиБ) Видяна 7218 пъти
Определено мисля,че е това решението, само,че аз лично не бих го направила като библиотечки, а като ракли, капака да се вдига, а отгоре дебели възглавници, удобни за сядане. Определено би подхождало малко повече на битов стил, но могат и да се намерят решения на меката мебел и в по-модернистичен, като е тип лежанка без облегалка. А стената до вратата 3,20м, което е, ТВ и библиотека. А на четвъртата стена какво е, гардероби или някакви комини?
mici - специалист
Аз също мисля за някякъв вид миндер или одър с височина на седалката около 40 см и твърда облегалка с височина 60-65 см, пред която да има меки възглавници. Само че ми се иска да видя нещо подобно от сайт или каталог. Трябва да е на ъгъл, отворен към камината в другия ъгъл на стаята и с възможност за гледане на телевизора (на стената 3,20m) Все пак благодаря на отзовалите се.
Значи това с по-дебелите линии е камината? Тогава точно ъгъл би бил най-подходящ. В какъв стил обаче искаш да бъде, модернистичен, изчистен или в по-битов, евентуално за да предлагаме снимки?
mici - специалист
Цялостното решение на хола и кухненския бокс е съвременно, затова и мебелировката трябва да е такава. Сега не мога да покажа снимки, но камината е в керемидено червено, барплотът и кухненските шкафове са махагон, изчистени форми, окачен таван със скрито осветление... Доста неща трябва да се довършват, ще стане постепенно, искам да имам цялостна представа за окончателния вид, затова мисля и по меката мебел.
DTIvanov - специалист
Ако все още имате интерес пишете ми на лични.

Тема "Съвет за обзавеждане на хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: