Мнения и въпроси за хола
2betrendy - специалист
е неее... вие ме разбихте направо .... не става въпрос за ЦЕНАТА или дали на ВАС ви харесва, а ОТ КЪДЕ може да се купи ! :)

а вица ти за рокфелер е неуместен - не съм милионерка, нито баща ми е такъв. Ама съм блондинка (по душа поне) и може да не съм те разбрала правилно накъде биеш с този виц. :? :lol:

Разни хора разни идеали ... някои си купуват телефони за по 1000 лева, часовници за по 5.000 лева, кичат се със златни ланци за по 2.000 лева - а аз съм маниачка на лампи ... ей такива изчанчени и "бананови", но и не само такива... :-D
всеки с кусурите си .... :wink:
niki_sap - специалист
Малко извън темата от къде може да се купилампата - ако към нея се сложат и комплект колони на Бенг&Олуфсен Бео лаб 5 - http://www.bang-olufsen.com/beolab5 това би било едно от най-красивите и модерни обзавеждания евър :)

Между другото мисля, че наистина за формума "Направи сам" би било интересно да се разнищи как е изработена тази лампа и съответно какви хитринки могат да се използват за да се изработват подобни - от къде да намерим подходящи материали и т.н. аз лично бих се пробвал.

А по-късно защо да не направим и Бео лаб 5 в домашни условия - виж това ако стане вечно ще ви обичам :)
Gladiator_BG - специалист
мислех те за мъжко ... сори ... за да не си мислиш че се заяждам ... немога да ти помогна конкретно но мога да ти дам сайт кадето има подобни и дори по "бананови"
http://elbulgaria.com/?act=products&cat ... ucts_id=17
ако си харесаш нещо от тук свиркай ... правят ми отстъпка между 20 и 40 %
2betrendy - специалист
Между другото мисля, че наистина за формума "Направи сам" би било интересно да се разнищи как е изработена тази лампа и съответно какви хитринки могат да се използват за да се изработват подобни - от къде да намерим подходящи материали и т.н. аз лично бих се пробвал.
аз съм ЗА :-D (Ники, май ще сме единстевните, като гледам отзивите тука)

давам малко информация за лампата:
Значи материала на листата е алуминий. Основата (тялото) е метално. Листата са общо 72 на брой, като са общо 6 реда по 12 листа. Захванати са на болчета за металното тяло. Лампата тежи може би колко 20кг, може и повече да е даже.
Другата седмица съм си в къщи и ще направя детайлирани снимки. По добро стечение на обстоятелствата имам оригинала, но ми трябва още една лампа, защото хола ми е голям. Плюс това лампата ми е с малко дефекти. Ако успеем да намерим "чалъм" за направата на нова, бих могла не само да се здобия с втора, но и да си сменя дефектните части. :)

Предполагам най-лесно ще се направят листата и останалите алуминиеви части, като знаем размерите и се здобием с алуминий, биха могли да се изрежат по мярка. (с какъв инстумент обаче не знам, май сте трябва да се даде на специалист).
Цялата лампа се държи на 3 метални жици (може би заради теглото), с които се "нивилира" за да виси равномерно.

Давай идеи за направата на тялото, където се захващат листата и от къде може да се намери алуминий. :?
2betrendy - специалист
мислех те за мъжко ... сори ... за да не си мислиш че се заяждам ... немога да ти помогна конкретно но мога да ти дам сайт кадето има подобни и дори по "бананови"
http://elbulgaria.com/?act=products&cat ... ucts_id=17
ако си харесаш нещо от тук свиркай ... правят ми отстъпка между 20 и 40 %
Gladiator_BG взех го малко навътре, ама с този си link оправи нещата :2thumbs: мерси много, ще поразгледам и ще ти пиша ако си харесам нещо. :)
2betrendy - специалист
получих и отговор на запитването за лампата. :sad: :sad:
Пускам отговора тук, ако има други заинтересовани може да им е от полза:
Уважаема г-жо XXXXXX,

много Ви благодарим за проявения интерес към нашите продукти.
За съжаление, осветлението не го поддържаме на склад и в момента сме преустановили вноса.
Ще се радваме, ако ни посетите в новия ни шоурум на бул.България 132, сградата на Florimont Expo, ет.3.

Успешен ден!

Даниела Петрова

0887 71 77 21
team Tradelink Ltd,
Bulgaria
Sofia,
"Bulgaria" Boulevard 132 Florimont EXPO
solo5 - майстор
с 2 думи "тези" в сайта си имат от пиле мляко
но не внасят, а в склада нямат наличност :lol:
т.е. важното е да отидеш до магазина и да те убедят да си вземеш нещо от наличните :-D
AAlexandrov - напреднал
Какво ли става с лампата, колега? Намерили на добра цена?
Виждал съм наживо такава в мебели Алети, не е лоша.
Лично на мен ми е скъпа:
http://www.aleti.eu/page.php?n=43011&SiteID=463
glupak - специалист
Благодаря!
Ще пратя да проверят.
Други идеи!?!

Тема "къде да намеря ТАЗИ лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: