Мнения и въпроси за хола
mrdds - специалист
И ние минаваме през тези премеждия.
Обикаляме всяка събота и неделя магазините и все греда.Ако харесаме нещо или е мостра и на него са сядали амнайсе човека и е протрито,или е в някво изкуствено подобие на кожа,което след 3 мин ти изпотява гъза и в никаква друга тапицерия не може да се предложи.

Започнах да звъня на някакви мебелни цехове и производители с шарени обещаващи сайтове,които уж правят дивани по поръчка.Харесали сме 1 модел,но все откази до тук.Единия вика много скъпо ще стане да ти го изработя същия и предпочитам да не се захващам,другия вика ми ние си имаме достатъчно модели що не си изберете някои от нашите,третия не знае дали ще стане същия щото няма точна схема и чертеж....изобщо трагедия.Родното производство спи,поляците и китайците бълват дивани и фотьойли на поразия.

Споделете един мебелен производител,който като му дам 2 снимки да ми направи такъв диван ... ебаси ,да не е ракета това....
Наскоро закупих от техните магазини за мебели гардероб, донякъде всичко беше ОК, но голямо чакане .... :prayer:
nikolovvd - майстор
Никой завод няма да ви направи мебели по чертеж, камо ли по снимка. Хората работят с линни и като ги настроят бълват серии от по 100-200 броя и сменят. Явно цикала им е 20-30 дни и затова нещата са с доставка.
Отделно производството им се базира на кражба, т.е. купува се нещо от Европа и се усвоява в производството. В хола секцията е Германска с надписи и инструкции на немски, а месец след като я монтирах я видях в колекцията на български производител. Същите материали, същите цветове, но с различно качество и обков.
Малко са хората, които знаят и могат да направят някаква мебел. Обикновено работят сами в собствени цехове и са затрупани с поръчки, защото на хората им омръзна от ефтина конфекция. Естествено и цената е поне 2-3 пъти по-висока.
Що се отнася до диваните, там има и друг проблем, че дунапрена, който се влага е с поне 5 нива на мекота. Във фирма производител никой няма да ти подбира материалите според задника ти. Там се купуват материали на едро за по-голяма отстъпка. Същата е ситуацията с дамаските. Само 4-5 вида и до тук. Така купих един диван, но искахме с друга дамаска. Чаках месец и половина и ми искаха 100 лв. допълнително (20% оскъпяване), защото цветовете били много наситени. Това обаче не ти го казват като го поръчваш, а само че може да го поръчаш в още 4-5 разновидности и ти вадят мостри и т.н.
Aneta K. - помощник
Някой купувал ли е мебели от ? Доста често ми излизат реклами във фейсбук и погледнах трапезните им комплекти, някакви промоции имат сега, някак си съмнително ниски цени?
Последна промяна от Virtex на чет юли 18, 2019 2:43 am, променено общо 1 път.
Причина: премахната реклама
hidrazin - майстор
Щом рекламите са от фейса, очаквай само големи боклуци.
Също както и самия фейсбук...
:partyman:

Тема "БЪЛГАРСКИТЕ МЕБЕЛИ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: