Мнения и въпроси за хола
Препоръчайте някой максимално компактен механизъм за затваряне на врата. Става дума за вътрешна стая. Откак е направена са сложени накриво пантите (в панел) и все има склонност да се отваря сама. Знам стандартните механизми, но ми се иска да не стърчат големи рамена по 30-40см. Ако има нещо подобно, но компактно. Като сила трябва съвсем малко за да затвори, не е тежка вратата. За момента съм намерил това: http://www.mobilock.eu/products/avtomati-za-vrati/pruzinen-avtomat-ibfm
Ако ти се занимава пантите могат да се запилят под наклон - не знам как да го обясня, но пантата на касата и пантата на вратата са запилени така че при отваряне вратата леко се повдига, а после от собствената си тежест се затваря. Казано с други думи, сега контактната повърхност между мъжката и женската е хоризонтална, ако се направи под наклон се поучава желания ефект.
Както казах, пантите са в панел от ония малките. Забити са очевидно несиметрично - вижда се от половин поглед. Варианта с пилене и нагаждане може и да стане някак, но може след цял ден експерименти накрая вратата да не може да влезе на мястото си и да се затвори. Така че е с механизъм подходът е по-надежден. Да се пробият нови дупки за пантите 5мм по-наляво или надясно е ясно, че няма да стане.
Можеш ли да добавиш някоя от показаните в линка - http://www.toilethardware.org/bg/self-closing-door-hinge.html
Пантите не са заБити, а заВити. Опитай се да коригираш с въртене (завиване, развиване).
Изображение
iliya_i написа:Пантите не са заБити, а заВити. Опитай се да коригираш с въртене (завиване, развиване).
Изображение

На панелките долната част я заваряват за стоманената каса и опциите за регулиране са минимални - очевидно на човекът не му се занимава и търси бързо решение.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Дневна”