• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Trakehner1 - специалист
Това, на което съм се спрял:
Dulux Trade Vinyl Matt - чета, че този в БГ е Белгийски и не е много добър, отзиви все пак?
Vivechrom Neopal Eco - логото им е същото като на Dulux, вероятно са част от Акзо Нобел, т.е. аналогично качество на горния
Vitex Classic/Eco - добри отзиви, но намерих и лоши (може би неправилна употреба?)
Caparol - нещо не им схващам разликите, Тренд е по-евтин от Махх, а в описанието го дават като по-висок клас. Не мисля, че са винилови?
Remal Vinyl - никакви отзиви не намирам, чешки е.
Klara Ceramic - много ми я хвалиха в Бриколаж, но от търсенето в Гугъл ми излизат резултати само в БГ - мирише ми на Българска компания, която твърди, че е Шведска за да продава на премиум. Няма логика никъде другаде да го няма, само в БГ. Много малко вероятно да взема от него, но все пак мнения.

Благодаря!
nikolov333 - майстор
Имаше я почти същата тема, някъде и там препоръчвах една турска силиконова боя, но имаше и доста други предложения.. и пак да подчертая, че подготовката на основата е много важна за крайния резултат.. :idea:
viewtopic.php?f=25&t=59906
Trakehner1 - специалист
Видях я, Polysan мисля, че беше боята, нооо, турски неща не купувам, сори. Горепосочените, може и мнение за Helios високия клас.
EDI - майстор
Левис и Хротекс гарантирано поемат миене.
nikolov333 - майстор
Ами не точно.. или поне у нас де.. Левис-а се "залъсква" след миене и личи! Виж в линка по-горе, моето мнение.. :idea:
Турското съвсем не значи не качествено, даже напротив.. Това от опит с бoята им и пералните BEKO, вече 10 години! :-D
EDI - майстор
Моя ЛЕВИС в къщи вече 15 години няма никакви проблеми със замърсяване и последващо миене.Ако в последните години са променили качеството на базата, може и да не е вече качествен, както преди.С Хротекс боядисвах скоро, преди няколко години, мие се без проблеми.
nikolov333 - майстор
Да.. и аз коментирах с продавача за Левис-а, че напоследък УЖ заради някакви здравни директиви са го "развалили".. Даже, не се"разпъва", както преди.. :idea:
Trakehner1 - специалист
Така.

Dulux Trade Vinyl Matt отпада. Мега некомпетентни са търговците му и се стигна до там да питам Dulux UK реално коя база ми трябва за определен цвят, че тук в БГ ми препоръчаха 3 различни, а по отговор от Dulux не е нито една от тях...Освен това в UK форумите пише, че не е устойчив на миене и че при съвсем лек натиск с влажен парцал пада като там към миещ насочват към Diamond Matt.

Намирам доста добри отзиви тук за Chrotex - някой твърдеше дори, че бил като фасаген по устойчивост на миене. Впечатления от него и останалите, които оглеждах? Турския - категорично не.

Klara - никаква информация, проверих и в шведския фирмен регистър. 100% е фейк на някой местен производител от Балканите.
nikolov333 - майстор
За мен турската силиконова е перфектна.. разнася лесно и се разпъва идеално и носи на миене с кофата, ако щеш, но понеже явно си предубеден, ще те посъветвам да вземеш от двата вида по литър и да боядисаш по една малка стена с тях.. Така ще прецениш реалните качества и на двете бои и ще видиш резултата на място, понеже за Chrotex лично аз нямам мнение.. Имай предвид, че не се боядисва всяка година и докато дойде ред на следващото боядисване, особено с малки деца в къщи, ще минат години.. :-D
EDI - майстор
Горе споменах, но пак да кажа, ХРОТЕКС имат много добри продукти и като интериорни бои и като екстериорни.Ползвал съм и латекса им и фасагена.Лагекса се мие без проблем, не просветлява през годините и запазва тона, в който е оцветен.Реално погледнато, ако трябва човек да се заиграва, най-тежкия литър латекс е най-качествен. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Читав латекс устойчив на миене" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: