Мнения и въпроси за хола
Здравейте! Имам проблем със залепването на плочки над шумоизолационна мембрана. Поставих шумоизолация на пода, над която може директно да се залепят плочки - фаянс, теракота, гранитогрес. Това е въпросната мембрана: https://www.zvukoizolacia.com/zvukoizol ... -novasound

При монтажа не я залепиха за пода, ами само беше фиксирана по краищата на помещенията и казаха че няма проблем отгоре да се сложат плочки с 1см здраво лепило (C2). Мембраната е в целия апартамент. В коридора и кухненската част на хола залепихме плочки - всичко изглеждаше окей с тях. Но след фугиране, фугата се напука и изрони (можех да я мета с метлата). Фугирахме 2ри път, но резултатът е същият (използваната фуга не е церезит, но на други апартаменти където е използвана, няма проблеми).
Подозираме че мембраната отдолу може да отдава леки вибрации (самата мембрана не е мека, но все пак е вид гума) и това да натрошава фугата - тоест основата да не е напълно стабилна.
Някой дали е попадал на подобни случай и може да даде съвет какво можем да пробваме за да разрешим ситуацията - съвет за много гъвкава фуга, фугиране със силикон (дали би помогнало това) или някаква друга идея? Има ли опасност самите плочки да се напукат в един момент (плочките са формат 20х20, гранитогрес)? Очевидният отговор е да се изкъртят, махане на мембраната и пренареждане, но естествено ако това може да се избегне, ще е идеално.

Много благодаря за помощта!
zz_stefanov - майстор
Ми какво са ви казали майсторите не знам, но си е записано още в заглавието на продукта "ЗВУКОИЗОЛАЦИОННА МЕМБРАНА ПОД ПАРКЕТ"

Може би с флексово лепило и армировка да се спогодят, но кой може да ви гарантира.
нед мар 28, 2021 1:46 pmzz_stefanov написа:
Ми какво са ви казали майсторите не знам, но си е записано още в заглавието на продукта "ЗВУКОИЗОЛАЦИОННА МЕМБРАНА ПОД ПАРКЕТ"

Може би с флексово лепило и армировка да се спогодят, но кой може да ви гарантира.
Мерси за отговора. В описанието на продукта пише за под паркет/плочки и това беше основната причина да се подходи по този начин. От самата фирма също дадоха потвърждение, че може да се лепят плочки директно отгоре. Използвано е флексово лепило, но сега проблемът са разпуканите фуги.
ESPACE - майстор
Щом са се разпукали фугите, очаквайте скоро и плочките да вземат да потропват.
jekasus - майстор
tancheva написа:
Имам проблем
Голям.
tancheva написа:
При монтажа не я залепиха за пода,
Много голям.
хубав ламинат ще излезе по-евтино отколкото наново плочки...

Тема "Лепене на плочки над шумоизолационна мембрана - проблем" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: