Мнения и въпроси за хола
Lamer - специалист
Здравейте

Решил съм да преустроя апартамент (на шпакловка и замазка), като от кухнята направа спалня, а от хола - дневна+кухненски бокс.
Долу съм показал общата схема, както и идеята ми за дневната. Мисля част от стаята да е с теракот, другата с ламинат. Мястото е малко, затова мисля да остъкля терасата и да изнеса печката и аспиратора там. Какво ще кажете за разпределението на мивката, пералнята, печката и хладилника? Може ли да се измисли някакво по-добро решение за това тясно пространство от това което съм направил на 2те картинки?

Мерси :)

Прикачен файл

obsht vid2.jpg
obsht vid2.jpg (78.05 KиБ) Видяна 5442 пъти
Lamer - специалист
Ето моята идея

Прикачен файл

pic2small.jpg
pic2small.jpg (54.89 KиБ) Видяна 5430 пъти

Прикачен файл

pic1small.jpg
pic1small.jpg (64.51 KиБ) Видяна 5436 пъти
pipbel - майстор
Става, ама тесничко ще ти бъде така в хола.
Помисли да се откажеш изобщо от стационарна маса за хранене.
Има и решения на пазара. Гледах преди време 1 маса като за хол, 60/120 май беше, ама се регулираше с много лек и удобен механизъм, на 3 степени - за височина 40см,60 см и 75 см и като се разгърнеше ставаше 120/120.
Гръцка май беше, цената беше хубава (700лв) :shock: ,но много функционална.
larana - напреднал
Аз направих същото, обаче дневната-бокс стана 22кв.м (3.6мх6.1м) и ми се виждаше, че това е минимума. Деиствително ще е тясно. При мен се разполага един ъглов диван (тройка-двойка), а кухненската маса е 80смх80см. Мислил ли си как ще изведеш обратната вода? То и "права" вода трябва да прекараш ама там нещата са по-ясни-повечко копане.
W123 - специалист
Да ги махаш тия китюци от там...говоря за секциите :-D
Не стига че е тясничко ами още повече си го затворил.Какво ще държиш вътре-6 комплекта чинии от сватбата,60 книги и пълни шкафове със списания.Замисли се за ...ъъъ как се казват не ги знам онези мебели които са на части и се закачат по стените на различни нива,имат си няклоко лавици за няколко книги за пред хората.Те са по-тесни и се вижда стената което визуално ти отваря стаята.
Lamer - специалист
W123 написа:
Не стига че е тясничко ами още повече си го затворил.Какво ще държиш вътре-6 комплекта чинии от сватбата,60 книги и пълни шкафове със списания.Замисли се за ...ъъъ как се казват не ги знам онези мебели които са на части и се закачат по стените на различни нива,имат си няклоко лавици за няколко книги за пред хората.Те са по-тесни и се вижда стената което визуално ти отваря стаята.
а за секциите съм съгласен :)) няма да изглеждат точно така, това по-скоро е схематично, коя мебел къде ще е. Не е идеята да дава представа за цветове и т.н.

Интересувам се по-скоро за кухненските уреди...
pipbel - майстор
Мястото на пералнята изобщо не е там. Сложи я на балкона. Кakвото и да ти струва.
че иначе да те видя как ще релаксираш пред ТV като жена ти пусне центрофугата.. :sad:
8180 - майстор
W123 написа:
Не стига че е тясничко ами още повече си го затворил.
То и в оригиналния проект (само хол) ги няма - ??!!
Хладилникът също е "гаден". За мен като ще е дневна (макар и през бокса) е хубаво да има по-просторен вход.
Бих помислил за по-сериозно усвояване на балкона - дори целия бокс там, а храненето до входа. Максимално далеч от входа на жилището се получава, което е минус, ама - дадености :sad: .

Тема "Трябва ми съвет за преустройство - дневна+кухн.бокс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: