• 1
  • 2
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
Тани - модератор
С какво разбърка сместа? Остави ли я да "узрее" Не знам какви добавки ползват от Тивит , но аз съм ползвал само гранули на Максим забъркани с чист цимент и не е пукало при никаква дебелина! Е съм правил и "замазки" по 12 см.
stivemaster - майстор
Според мен основата ти е била суха.В предния пост споменах нужна е влажност на основата ,за да не "изпие" водата от пенобетона и след това да спука и да се отлепи.Освен това спазвай точно количество направна вода, не я предозирай , след това свиването е толкова голямо че пак ще се отлепи и пропука.
butoff - помощник
Сместа разбърквах с лопата, добре е намокрена и оставена да узрее.
Беше доста топло. Основата намазана с бетон контакт -леко я пръсках тук таме-възможен проблем. Също не направих бетона наведнъж- между бъркалата има лош контакт.

Както и да е, така го оставям. Отгоре вече има саморазливна.
sian - специалист
Колега ползва ли Тивит мазилка? Ако да сподели впечатления.
Такава мазилка може ли да се направи в домашни условия и с какви материали.
dpp - специалист
Колега..
Уточни ли се причината да се напука тая замазка. Да не би да е слаба основата и да отдава? Че в съседната тема писах, мисля плоча да правя от тоя полистиролбетон за гредоредна къща за баня...? :?
gechev - специалист
На всяка торба пише, че е самостоятелна доза и се разбърква всичко наведнъж. Никъде не пише на етикета, че се бърка с лопата и се оставя земновлажна. Моля хора Четете. На всеки чувал има упътване. Никой, от челите не е направил простотии. Даже там пише да се забърква цялата торба и да няма течение. Пукната плоча води и до напукана замазка. Четете или 0898 441070.
stivemaster - майстор
Гечев, Гечев приятелю как си ? Не сме се чували отдавна и гледай къде ще си хуртуваме. :-D
То да е ...... да му го вкараш ,ама то замазка.На такива хора не можеш и да им обясниш да знаеш.
gechev - специалист
Все се чудя Стиви. Никога не съм си позволявал /освен един път за 10 торби, но на едро/ да произведа замазка без етикет. Имах случай с един шеф на строителна фирма изпратил двама да вземат замазка от мен. Този човек постоянно пазарува от мен, защото реновира стари сгради в София /гредореди/ в центъра, а там рамонта струва майка си и баща си. Двамата сипват стиропор на гранули и го смеават с цимент сипвайки го в черни чували. Обекта компроментиран и на другия ден двамата уволнени с голяма глоба. Миналата година печатницата спря за ремонт, а фирма работеща с нашия материал олекотяваше и изолираше Трета Градска Болница/ Кардиологията/ Нямаше как направих компромис и им приготвих материала 10 торби, а после ги проследих до обекта. Стиви, съжалявам, че останах без дистрибутор в моя град. Ще си поправя грешката и ако дойда ще се обадя. Обещавам.
stivemaster - майстор
Обади се предварително да пазя диета преди да дойдеш. :mrgreen: :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Полистиролбетон за замазка?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: