Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
martineus83 - помощник
Здравейте, търся съвет какво да правя с подова замазка в апартамент. Става дума за коридор 11кв в апартамент на първи етаж, след полагане на тръби за локално парно, които минават от хола през коридора до другите три стаи, първоначалната ми идея да положа фибран около и над тръбите отпадна, защото фибрана ще се напука. В момента се чудя какво да правя. Предложиха ми замазка с Перлит, цимент и пясък, целта е да топлоизолирам пода. Замазката трябва да е дебела 6см. Колко време трябва да мине за да изсъхне за да мога да сложа ламинат отгоре? Като цена колко би излязла такава замазка? Има ли друг начин по който да покрия тръбите за парното?
nikolov333 - майстор
Не съм чувал фибран да се напуква, ама щом си я докарал до тука, прави си земновлажна замазка с фибри и толкова.. изтървал си момента за изолация вече, а с тоя перлит ти връзват шарени пилета замазкаджиите..
preslav - майстор
съб юли 14, 2018 8:19 pmnikolov333 написа:
Не съм чувал фибран да се напуква, ама щом си я докарал до тука, прави си земновлажна замазка с фибри и толкова.. изтървал си момента за изолация вече, а с тоя перлит ти връзват шарени пилета замазкаджиите..
Не мисля, че моментът с изолацията на тръбите е изтърван - има специални изолации за тръби, не знам как се нарича порестата материя, от която са изработени, но е много добър изолатор.

Прикачен файл

изолация за тръби.jpg
изолация за тръби.jpg (26.76 KиБ) Видяна 4083 пъти
nikolov333 - майстор
Ако ще изолира тръбите да, но темата е за изолация на пода или поне така разбрах проблема със замазката..
preslav - майстор
нед юли 15, 2018 4:11 pmnikolov333 написа:
Ако ще изолира тръбите да, но темата е за изолация на пода или поне така разбрах проблема със замазката..
Въпросът е зададен объркващо, от една страна се говори за фибран под и над тръбите, от друга за изолиране на пода, а сега обърнах внимание и на това, че замазката трябва да е 6 см. което означава, че място за фибран няма или ще е някакъв с минимална дебелина за да се осигури здравина на замазката.
Аз си помислих, че зорът на питащия е да не му изстиват тръбите в замазката на пода, но явно той иска и да топлоизолира коридора.
Пропуснах да кажа, че ламинат в коридор е едно перфектно решение - никога не бих го използвал.
Chefo77 - майстор
Да поясня, надявам се Мартин да няма нищо против.
Става дума за апартамент на първи етаж, в който е инсталирано парно отопление с прекарани външни тръби. Бях на оглед преди началото на ремонта и зная за решението на Мартин да покрие всичко с фибран + ламинат, коментирахме начина, по който да бъде изпълнено всичко. Уверих го, че няма проблем фибранът да бъде прекъснат покрай тръбите, като върху тях се монтира с пяна по-тънък фибран, за изравняване на двете дебелини (до и над тръбите) и да се зададе равна основа, за да се обезпечи монтажа на ламината. Подведох го, че ще мога навсякъде, защото изобщо не предвидих, че става дума за много повече от 2 тръби една до друга.
Когато в четвъртък отидох за монтаж на първия етап (коридор и кухня), останах изненадан от тръбите и гофрите, които трябва да останат във фибрана в коридора. И тъй като не мисля, че може да се осигури равна и здрава основа с първоначално замисления метод, но пък трябва да има изолиращ ефект, му предложих да направи замазка с перлит - в която хем да влезе всичкото тръба и гофра по пода, хем да е по-лека от стандартната, хем да изсъхне по-бързо, хем да има някаква изолация. Свързах го с човек, който може да изпълни всичко, оттам нататък как се движат нещата по замазката - Мартин може да каже. Предполагам въпросът му е с цел да знае каква цена му е дал "моя" човек - ниска, средна, висока. В интерес на истината, нямам представа каква цена му е дал Ники - това са неща между двамата.
Ето това представлява коридора, за да е по-прегледно.
Не мога да кача снимка във форума, дава ми, че не може да определи размера на снимката ...

Изображение
Djack - специалист
6 см. замазка може да я покрие тая чудесия само в идеалния вариант! Т.е. всичко преди тръбите да е на нивел и пак не вярвам много-много!
Chefo77 - майстор
Реално погледнато, се гонят 6 см само в частта, в която граничи с кухнята. В останалите стаи ще се компенсира в последствие с дебелината на фибрана във всяка поотделно. Замерено е с ротационен лазер, има възможност.

Тема "Подова замазка в апартамент." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: