Здравейте - моля каже те ми, нормално ли е, кисело мляко В***я 3,6 % БДС да мухляса? Такова нещо не съм виждал в живота си Това нещо уникално ли е, или нямам достатъчно житейски опит?
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
marian1
- майстор
84 мнения в "Кисело мяко да мухлясва?"
hidrazin
- майстор
- Мнения: 21813
marian1 написа:Здравейте - моля каже те ми, нормално ли е, кисело мляко В***я 3,6 % БДС да мухляса? Такова нещо не съм виждал в живота си Това нещо уникално ли е, или нямам достатъчно житейски опит?Ай стига бе! Мухлясало кисело мляко. Ти сериозно ли? Ужас!!!
Откъде успя да намериш истинско кисело мляко или поне такова дето се доближава до него?
schuldiner
- майстор
- Мнения: 2398
Ям кисело мляко в големи количества вече има-няма 40 години. Да мухлясва никак не е нормално. Смени марката. Търси някое, което просто вкисва. И да ти е вкусно, разбира се...
ПП Верея никога не ми е било вкусно. Що реши точно този бъркоч да си купуваш?
ПП Верея никога не ми е било вкусно. Що реши точно този бъркоч да си купуваш?
LazarGanev
- "Велик майстор"
- Мнения: 14498
За тази марка е нормално, тези не знаят да слагат консерванти. Боже, какви времена дойдоа - истинското да ни изглежда фалшиво
nikolson
- майстор
- Мнения: 5993
Всеки по-горе е прав донякъде. Това че мухлясва наистина означава, че няма консерванти. Но причината е ниска хигиена. Бактерия и плесен са различни култури. Плесента може да е попаднала в предприятието, а може и в домашния хладилник.
Между другото, "консервантите" при киселото мляко не са точно консерванти, но това не означава, че не са вредни. Става дума за т.нар. бактерии-фаги, които се "хранят" с полезните бактерии като по този начин се ограничава броя им, за да не става "кисело" млякото. Само че при "храненето" си фагите отделят токсини. Затова млеката на една голяма френска фирма след определено време на съхранение не ставаха за подкваса (няма живи бактерии), но пък се вгорчаваха.
Между другото, "консервантите" при киселото мляко не са точно консерванти, но това не означава, че не са вредни. Става дума за т.нар. бактерии-фаги, които се "хранят" с полезните бактерии като по този начин се ограничава броя им, за да не става "кисело" млякото. Само че при "храненето" си фагите отделят токсини. Затова млеката на една голяма френска фирма след определено време на съхранение не ставаха за подкваса (няма живи бактерии), но пък се вгорчаваха.
marian1
- майстор
- Мнения: 1334
Благодаря за отговорите - очаквах по-едностранчиви мнения - отново не знам дали е нормално за нормално кисело мяко по БДС - мненията са разделени - сега ще го "изяде" моята защото трябва да има виновен
Пращам я да дезинфекцира кухнята и хладилника!
И аз съжалявам че не живея на село - но няма как всички да сме там - но все по-често се улавям да мисля само и само за този път! Още повече, че нямам къде.....
Пращам я да дезинфекцира кухнята и хладилника!
И аз съжалявам че не живея на село - но няма как всички да сме там - но все по-често се улавям да мисля само и само за този път! Още повече, че нямам къде.....
nikolovvd
- майстор
- Мнения: 3380
hidrazin написа: Откъде успя да намериш истинско кисело мляко или поне такова дето се доближава до него?Понякога като купя месо и ми го направят на кайма децата не искат да я ядат. Домашната луканка била гадна, а прясното мляко от село миришело.
Разказвам им, как преди 40 години прясното мляко се пресичаше докато го занеса от магазина вкъщи през Лятото.
Бозата като я забравиш сутринта на масата, може да се наложи да боядисваш стаята като се прибереш към 9-10 вечерта през Лятото.
Никой не купуваше сирене и кашкавал (Витоша) от краве мляко, а овче сирене и кашкавал (Балкански).
Кремвиршите не изтичаха от найлона като ги сложим във фурната и нямаше 500 вида салами със соя и други боклуци.
Боже до къде стигнахме! Да се чудим от къде да намерим нещо истинско, а ментетата да издигаме в култ.
Тема "Кисело мяко да мухлясва?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!