Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
nikolson - майстор
Някои хора числата за нищо ги нямат. Пък представянето на приход за печалба ми прилича на разсъжденията на едно борче от 90-те. Давайте, като няма кръчми и приятели и форумът става за психотерапия. :?:
hidrazin - майстор
crez написа:
Това са фактите и истината.
Не съм много съгласен. Това са официалните данни и цифри.
Реалните ги знае само Дънди а те може да са ... доста по-различни и по-големи.
:partyman:
Pooh - майстор
crez написа:
Напълно възможно е автора на статията да е сбъркал цифрите, ноооо истината е такава"За трите години на одита – от 2011 г. до 2013 г., канадската компания концесионер „Дънди Прешъс“ е добила край Челопеч 5 153 261 тона руда. Съдържанието на мед в нея възлиза на 66 759 тона, на злато – 18,8 тона, а на сребро – 42,99 тона." извадка от одита на Сметната палата. Сметките ги провите вие за 20 и кусор години добив. :shock: Това са фактите и истината.
Тъй-тъй, ама това количество е ОБЯВЕНО от "Дънди прешъс" ... и дори и на него да се опрем (а факта, че е силно занижено, мисля е неоспорим) - отдаването на ДЪРЖАВНА мина (защото никой частник не е участвал в построяването й) е меко казано - дебилщина!
Когато бедните, духовно, умствено и финансово, хора управляват ... дори и да не е държава - малка фирма да е - общите загуби са винаги огромни. Причината - продават се колективни интереси, за нищожни лични облаги. :wink:
crez - майстор
nikolson както винаги ти си върха :shock: по-горе споменах за времето когато беше държавно на ден колата извозваше в трезора по 25 кг злато и 50 кг.сребро,а в понеделниците 3 пъти повече, там е непрекъснат процес 365 дни в годината. Може би жилата с медта е била по златоносна :lol: Чети като имаш време и замълчи пред фактите. :) http://www.bulnao.government.bg/bg/articles/dokladi-128 Относно психотерапията си прав, много такива невярващи се нуждаят от нея.
fbr - майстор
Извинете за мнителността, ама как така една 8 млн. държава, която и идват освен всичко друго и едни 25 КГ злато всеки ден 365/365 успява да фалира. Или тая информация не е вярна, или тая държава трябва да е много тъпа.
Svezar - специалист
Малииии,гледам и не вярвам на ушите си както казва един професор ! Някои хора май си мислят че в тия рудници се гази в злато и само трябва да се наведеш и да го събереш :-D А за трилионите печалба няма да споменавам, че там работата отива на чист дебилизъм :shock:
gogo7777 - майстор
Абе кви ти милиони бе.....СТОТИЦИ ХИЛЯДИ!!!
:lol:
Представям си нашите политици пред купчина злато....... :lol:
Чираче - майстор
Не разбирам защо всички се хващат за цифрите? Какво значение имат те? Никой не ги знае с точност.
Има ли концесия?
Има ли национални предатели?
Има ли комисионни?
Има ли почти нулев процент печалба за Държавата от собствените и ресурси?
jekasus - майстор
Чираче написа:
процент печалба за Държавата от собствените и ресурси?
Надали има подобен пример от продадена държавна собственост за тези години...
fill - специалист
crez написа:
... на злато – 18,8 тона...

Ба си мамата...Тва е БВП на БГ за 15 години...При това,ако е 14 карата...
Верно цифрите ги немате за нищо...5 153 261 тона руда прави композиция от TIR-ове от тук до Германия и обратно...и то без дистанция между тех...

Тема "Къде е истината?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: