Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
bulhomes2 - майстор
Кофти ми е, че ще започна темата със собствени примери.

Конфискуват ми (неправомерно) самосвалчето и ми го оставят на отговорно пазене и в документа за това ясно е НАПЕЧАТАНО, че "Нямам право да го ползвам, продавам, заменям, дарявам и от тоя сорт". След 5-6 месеца паднаха актовете и конфискацията, но търсех лична отговорност на наложилите ми неправомерно наказание. Опитах се да ги съдя. Административна съдийка в решението си постанови, че цитирания по-горе текст не съм го бил разбрал?!? Било можело да си го ползвам. Па то напечатано. Па тя е съдия баш по документите?!?
Чираче - майстор
А какви са мотивите и причините за конфискацията?
Andri01 - майстор
Модератора трябва да я изтрие тази тема.
Причини - 2бр: първата-"съдебната система" е независима/ да се чете-корумпирана/,второ-темата за 2 дена ще стане 50 страници,само с ежедневните примери от пресата.
" Македонците си направили "министерство на водния транспорт".
Радио Ереван ги пита:
- Защо направихте това министерство,вие нямате море ??
- А българите защо имат пък "министър на правосъдието",а? "
kozl - майстор
bulhomes2 написа:
Административна съдийка в решението си постанови, че цитирания по-горе текст не съм го бил разбрал?!? Било можело да си го ползвам. Па то напечатано. Па тя е съдия баш по документите?!?
Така е като немаш адвокатсско мислене. Не си разбрал. Оно написаното от юристи е само за тех. Они си го четат, тълкуват и разбират :roll:
Да не се случва да влазяш в Съдо (ако не си адвокат или съдия, че они с това си праат хлебо).
Мое ли съдия да впише у съдебно решение, на Ищец-1 получава 1/2 от имота , на Ищец-2 получава 1/2 от имота и на Ищец-3 получава 1/2 от имота. МОЕ :shock: Делото приключено, вси са доволни АМА НА ХАРТИЯ :-D
В садъебната система е така. Мислиш си едно, а то какво било :shock:
Ако индженерите мислеа като адвокати, самосвалчето ти немаше да става и за безотговорно ползване :lachtot:
bulhomes2 - майстор
Чираче написа:
А какви са мотивите и причините за конфискацията?
Превозване на дървен материал без билет и марка. Актовете бяха по закона за горите. Но дърветата бях отсякъл при разчистване на собствена ливада. Ливадата е земеделска земя и закона за горите не важи за дърветата от нея - чл.2, ал.3, т.3 от самия закон за горите. Можеше да ме глоби общинска полиция, не пред вид, че бях направил постъпки за необходимите документи - нямаше как да стане. Водих кметския намесник до ливадата, каза, че няма да има проблеми за документите, но чак идната седмица може да ми ги направи. Както и стана по-късно.
Hoвoceлckи - майстор
Мнението на адвокат(а) какво е? На по-висша инстанция? Пробва ли да заинтригуваш някоя медия? Важно е да не се оставят лесно без последствия своеволията на властимащите. До колкото е възможно (и уместно) ...
шоп - майстор
bulhomes2, радвай се че си се разминал с тотална конфискация на дървения материал и транспортното средство!

Закона е ясен и всеки трябва да знае как и с какви документи се превозва дървен материал.
Това, че кметския намесник е казал, няма стойност, трябва писмен документ и превозен билет за ден, м2, превозвач и ДКН на МПС то.Радвай се също, че не са те вкарали в режим на доказване, откъде и как е сечен и транспортиран материала.
Тогава ще си в приключение. Сега си се разминал само с разходи за съдебно дело и адвокатски хонорар. Можеше и по-лошо.
bulhomes2 - майстор
Е кой е казал, че не ясен закона и не се спазва? Нали ти цитирах точния член?!? Доказването в случая не беше проблем, защото на ливадата имахме още много багаж и щяхме да правим и втори курс. По-късно разбрах, че горските са знаели, че нямат право да ме актуват, защото в подобни случаи пишат и по още 2 акта за добив от гора. В съда и двамата си казаха, че съм ги поканил да отидем до ливадата и да се уверят, че дървата са от там.
bulhomes2 - майстор
Hoвoceлckи написа:
Мнението на адвокат(а) какво е? На по-висша инстанция? Пробва ли да заинтригуваш някоя медия? Важно е да не се оставят лесно без последствия своеволията на властимащите. До колкото е възможно (и уместно) ...
Нямах адвокат. Не съм ходил на по-висша инстанция. Имам значително по-интересен случай и опитах за него да заинтригувам някоя медия, но явно не е толкова лесно. Като ми мине обжалването ще разкажа и за него.

За медиите. Преди години в Монтана беше станало убийство на местен бизнесмен. Познавах репортерите на bTV за Монтана и им се обадих. Казаха, че знаели вече за това, но от София им казвали какво и къде да снимат... И нищо не се чу за това убийство по медиите.

Тема "Абсурди в съдебната система" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: