Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По проект огледалната врата в края на гардероба ли е или в средата? Само питам

мразя талашит :cry:
miliad - майстор
ср май 15, 2024 10:39 pmJacky написа:
ср май 15, 2024 8:32 pmmiliad написа:
Дали нещо не е наред с размерите на вратите се проверява с ролетка. Лесно е.
Идеята на реглажите на пантите е, не пантите да се подредят равно, а да се напаснат вратите.
Така че, щом нивелира казва че гардероба е прав, продължаваш да връткаш реглажните винтове на пантите, ако ще всичките панти да изглеждат различно.
Вратите съм ги мерил - равни са.
Диагонала е мерен преди и след, преди имаше леко разминаване, сега с тях е добре.
Цялата идилия идва от това, че на вратите които са отляво (с огледалото и съседната) - разстоянието между тях остава много голямо, а на двойката отдясно е много малко. От реглажа на пантите съм избутал максимално близко да са 2те врати и все пак, разстоянието помежду им е много голямо според мен и точно половината от това разстояние между тях ми е нужно на 2ката врати от дясната половина. Утре ще снимам точно за какво говоря, ще направя снимка и с правия ъгъл за да се вижда, че от тази гледна точка е наред...
Прегледай си пантите и основите на пантите да не си разменил нещо. Качи и линк към монтажна схема на гардероба, ако има такава в нета.
Lutchezar - майстор
Аз бих започнал с един малък нивелир долу, всичко да обходя. После с голям нивелир бих гледал коя дъска се е изкривила, няма как да не свети много поне дясната страна, тя дори на снимката е като бъчва.
chapara - майстор
Все си мисля, че огледалото трябва да е в средата на гардероба?
kozl - майстор
нед май 12, 2024 2:36 pmJacky написа:
Здравейте, проблема ми е с един гардероб. По конкретно с вратите му...Лявото крило на гардероба, разстоянието между вратите е доста добре (даже малко в повечко, естествено с регулирането го нагласям както трябва да е), но проблема е в дясното крило.. разстоянието между вратите е доста малко (в долния край опират леко). От регулироването са прибрани максимално на вътре и са равни (не е долния край по напред, задния по назад и т.н). Пробвах какво ли не, вратите въртях, пантите се старах да са максимално равни и т.н.. Ами не иска и не иска, дали има вариант нещо самите панти да ме мотаят или другото, което си мислех - при рязането му от производителя нещо да не са направили като хората? Кухнята ми е от същия магазин и там нямах никакви драми, ама тук е....
Въпросът е - как са въртяни вратите :?

Но ако средната стена е от единична плоскост, то има определени крайни врати и средни врати, които да се различават по вида на пантите.
А дали може да се въртят вратите на 180 градуса :? Това зависи от местоположението на пантите и на основите им по стените на гардероба. Ако пантите и основите не съвпадат при завъртане на вратата на 180 градуса и средната стена е от единична плоскост, то тогава вратите са 2 леви и две десни.

Е да ама с много ако - кензава работа :-D

Та по-добре автора да разясни има ли различни панти, средната стена от единична плоскост ли е и дали е измерил ширините на двете секции дали са еднакви.
miliad - майстор
Гардероба е със средна делителна страница. Следователно е с два вида панти, за покрит и полупокрит кант
Объркани са пантите . Разместени са.
Пантите са абсолютно досущ еднакви..още преди да ги сложа ги гледах няколко пъти, всичките на куп, но все пак, ако имат разлика, каква би била тя?
Разстоянието от средната преграда към външните стени не съм я мерил в интерес на истината, ще го проверя!
По проект огледалото е там, където е сложено.
От снимката, която колегата каза, че вратата не равни със страницата, ако я направя така, ще да равни - става още по голяма трагедията..нещата бият на там да извикам някой вече, че ми писна да се разправям с тоя гардероб :)
chapara - майстор
Какъв проект, не е ли ширпотреба?
miliad - майстор
Ширпотреба е, на Ирим.
Нито един подобен производител не би направил двете части на гардероба с различни размери.
Това са два размера врати, рафтове, лостове, гърбове, надписвания, тъпотии и усложнения.
Нещо което се решава с две различни панти или различни основи за панти.
Автора да си отваря очите.
chapara - майстор
Мъка, мъка и пак мъка, някой се опита да размести пластовете на можещи и неможещи, т.е., да пренареди пазарната икономика, за да си осигури, как му казваха корпоративен вот и обърка държавата, честито😄

Тема "Проблем с гардероб (разстояние м/у вратите)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: