вт дек 31, 2024 9:33 pmn_a написа: Обикновена дъска спрямо обикновен шперплатТова го няма в конспекта. Предположения са изключени.
Софра има. Наздраве па аз отивам да метна някоя и друга бомба...

вт дек 31, 2024 10:00 pmwinger написа: Добре, коригирам се. Изрязано парче от лист шперплат от Топола, с дебелина 21мм и ширина 100мм и дължина 1250мм, дали е толкова здраво, колкото и съответна такава дъскаДъската е по-здрава, дори и ако шперплата е буков. Предимството на шперплата е другаде.?
И по 1-вия въпрос за склад със сухи дъски, някой? За София.
ср яну 01, 2025 10:11 amPIP написа:Ами, незнам. Ритала съм и дъска и шперплат. Товарила съм и дъска и шперплат.
Дъската е по-здрава, дори и ако шперплата е буков. Предимството на шперплата е другаде.
ср яну 01, 2025 11:07 amPIP написа: Шперплата си има предимства, но за мен всичките са, ако се ползва за широки плоскости и елементи. Никога не бих го предпочел пред дъска 10см ширина и 2см дебелина без чепове.Това е така, но човекът не знае нищо, пита... скоро ще сверицените на читам шперплат с читава дъска и знаейки какво, всъщност, му трябва, ще може да вземе правилното решение
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: