На времето продавах копирна хартия внос от Финландия. Идваше на такива много яки палета. Правеше впечатление, че дъските бяха само 1-во качество. Нямаше нито един сък. Бял бор. По него време имах сигурно най-качествената кучешка къщичка. Освен ако някой не е правил за кучето си от орех 
Един франкенщайн от мен

Отдавна ми се мота един въздухопречиствател тесла. Хубав уред, ама едно, че филтри трудно се намират, второ, че цената им стана колкото нова машина
При теслата въздухът влиза перпендикулярно на мотора, което си правеше доста шум на максимална скорост. Аз смених пътя да е отдолу нагоре. На входа има филтър за двигател, после права успокоителна кутия, филтър купе (гледах да са със сходни размери), после преход от правоъгълния филтър към теслата. На самата тесла и скъсих корпуса, и и добавих фланец, за да мога да я нанижа на прехода

Капакът за филтъра за купе добре ми изглеждаше в главата с четири жабки, но - ще ги редуцирам до една-две, и ще сложа панти

Бръм нещо се загуби, но искам да му благодаря за търпението да ме въведе из дебрите на sketchup - успявам да си правя по простите неща:

И от това съм доволен от себе си - ползвах готов модел, но успях да преправя капачката - стесних улея по размера на кабела, центрирах го, и направих втулка, която да скрива остатъка от канала

Франкенщайн се получи по-тих от оригиналната тесла. Допълнително запълних с лепилна пяна пространството между успокоителната кутия и корпуса, около прехода ще напълня с млян дунапрен, около корпуса на теслата - също.
Остава капака най-отгоре да реша как да се отваря - най-вероятно ще му сложа шнапери. И да му сложа решетката и тъч скрийна.
Само със сензора за прах не успях да се преборя напълно. Осигурих му въздух, и понеже лежи точно на кожуха на перката - разпробих там същите отвори като на оригиналния му изход. Да, ама не - като усети замърсяване - включва на максимална скорост, и така си остава. Най-вероятно ще му клъцна и удължа кабела, и ще го преместя в успокоителната кутия - така ще имам лесен достъп до него през капака за филтъра за купе за да мога да си поиграя с него и евентуално да го подкарам да работи както трябва. Той в началото си работеше само на максимална степен, ама защото беше яко замърсен с цигарен дим