• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко за дърводелството
Тани - модератор
borkata3000 написа:
Открих проблема. :idea:
Фазата се е занулила точно по време на лунното затъмнение, загаснал е тока и така през цялото време съм сглобявал на тъмно, т.е. всичко е станало на магия, как са съвпаднали отворите с диблите, незнам. Пак добре че само по 1 мм. се разминават. :razz:
Тани написа:
Нямам представа как се избира дебелината на материала. Но си мисля, че от там идва проблема!Настроил си я на неправилна дебелина!
Да, настроил съм дебелината на 18,1 мм. :datz:
Явно няма кой да чете дори темата в която пише! СРАМОТА! Защо си губим времето да пишем ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Явно няма кой да чете дори темата в която пише! СРАМОТА! Защо си губим времето да пишем ?
Ха-ха-ха!
Изв. не се сдържах :shock:
plamenhar - специалист
Харалампи написа:
plamenhar написа:
Има я .И аз сгреших да си купя.Има разминавания и в двете посоки.
Нали майстора от филмчето поставя двете дъски една върху друга ,подравнява ги и ги стяга.Същото го правя и се разминават дъските при сглобката с 1- 1,5 мм.
Няма начин. Точно това което си правил го направих и аз. Паснаха перфектно. Разгледай добре схемата за експлоатация. Според мен си допуснал грешка. Не е виновно устройството, не си завъртял двете плоскости правилно когато си ги стягал. Обясни в коя посока е разминаването.
Мисля,че всичко направих както е в филма и според препоръките в темата.
Дебелината на плоскоста ми е 18 мм.Там няма проблем.На канта дюбелите влизат добре и точно в средата.
След това не става точно. Тази черта с молив и това преместване с един милиметър!И това пробиване на насрещните дупки.Просто се разминават.Е ако под идеално се разбира 0.5 до 1мм това не е за мен.
С онези центърчета от по напред в темата става по точно.
Харалампи - специалист
Тани написа:
borkata3000 написа:
Открих проблема. :idea:
Фазата се е занулила точно по време на лунното затъмнение, загаснал е тока и така през цялото време съм сглобявал на тъмно, т.е. всичко е станало на магия, как са съвпаднали отворите с диблите, незнам. Пак добре че само по 1 мм. се разминават. :razz:
Тани написа:
Нямам представа как се избира дебелината на материала. Но си мисля, че от там идва проблема!Настроил си я на неправилна дебелина!
Да, настроил съм дебелината на 18,1 мм. :datz:
Всъщност поста на Борко си е направо за "Бисерите", ама когато го пусна все още нямах наблюдения в/у работата с този инструмент. С него няма никакво нагласяне с шублер или друг инструмент за мерене. Единствено се мери, когато се правят отвори в средата на плоскостта за полици или подобни междинни фиксирани плоскости. Тогава трябва да се вземе предвид, че разтоянието от челото на инструмента до центъра на отворите е 40 мм. Според мен проблема при него се дължи на неправилно фиксиране. Ако инструмента не е точно перпендикулярно на плоскостта (не е опрял ограничителя по цялото си чело) се получава точно такъв ефект на изместване на отворите навътре.
Когато се "снаждат" две плоскости, трябва да се съобрази, че еднаквите страни - примерно горните - трябва да се долепят една до друга. Когато се фиксира разстоянието до центъра трябва да се прави също от еднаквата страна т.е ако сме долепили горните страни мерим и фиксираме по долната. При това ако има някакакво изместване при пробиване на отворите в първата плоскост, то ще се копира на вотрата и двете ще се напаснат идеално. При съмнения за такова изместване, е необходимо да се фиксира на ново ограничителя за всеки отвор по отделно.
Чесно си признавам заради грешка в проектирането ми се наложи да правя подобно нещо. Ако не се разминаваха шарките на канта нямаше да се забелязва въобще че е снаждано.
Добър ден, искам да попитам каква е системата при пробиването с Дюбелфикса(поне така го водят) на две слепени плоскоси от по 18мм(искам да има дибли двете слепени плоскости)
Харалампи - специалист
vagrant написа:
Добър ден, искам да попитам каква е системата при пробиването с Дюбелфикса(поне така го водят) на две слепени плоскоси от по 18мм(искам да има дибли двете слепени плоскости)

Дай някаква схема че не ми става ясно.
Ето това имам предвит. До колкото разбирам от филмчето процедурата е нагласяш дюбелфикса на дебелината на плоскоста и дупката става в средата, но в моя случай искам да е на 1/3. Само да поясня още не съм си купил въпросния уред и го нямам нагледно. Сега като се замисля другите две дупки би трябвало да са точно на 1/3 и 2/3 от плоскоста.[/img]

Прикачен файл

Drawing1-Model.jpg
Drawing1-Model.jpg (41.2 KиБ) Видяна 5375 пъти
Тани - модератор
vagrant написа:
Ето това имам предвит. До колкото разбирам от филмчето процедурата е нагласяш дюбелфикса на дебелината на плоскоста и дупката става в средата, но в моя случай искам да е на 1/3. Само да поясня още не съм си купил въпросния уред и го нямам нагледно. Сега като се замисля другите две дупки би трябвало да са точно на 1/3 и 2/3 от плоскоста.[/img]

А според мен ще е най-здраво ако е точно по средата на всяка една плоскост!
evdoki - специалист
Трябва ти това. Пробиваш едната плоскост, поставяш го в дупката, допираш до съответната плоскост и си отбелязва център
На мен би ми било по лесно да използвам дюбелфикса, но не змам дали има смисъл да си го купувам иначе ще се мъча с конусчетата. С конусчетата ще ми е по трудно, защото плоскостта е много дълга, сглобката е Т образна, притеснява ме перпендикулярността на пробиването и това, че няма кой да помага.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Диблачка !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: