• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 132
Всичко за дърводелството
Sharkolia - специалист
velsi написа:
А как се свири на това нещо? Просто ръмжиш в тръбата ли? :-D
да ти кажа право и аз не съм твърде наясно ама е нещо подобно на бръмчене с устните ,трябва да са отпуснати и се получава едно бръмчене дето сигурно ти е познато от детството като си бутал камиончета и си бръмчал . :-D
Здравейте :) Някой може ли да ми каже какъв дървен материал да използвам за дърворезба, нещо като статуи примерно. Нещо по-лесно за обработване, като за начинаещи :) И освен какъв, къде в Бургас мога да намеря :)
Sharkolia - специалист
aneliq91 написа:
Здравейте :) Някой може ли да ми каже какъв дървен материал да използвам за дърворезба, нещо като статуи примерно. Нещо по-лесно за обработване, като за начинаещи :) И освен какъв, къде в Бургас мога да намеря :)
Липа ,от прочетеното в темата и от опитът на баща ми знам ,че липата е най-добра заначинаещи .
А знаеш ли от къде в Бургас или околност мога да намеря да си купя материал. Но не в някакви производствени количества, нещо по-малко :)
Sharkolia - специалист
aneliq91 написа:
А знаеш ли от къде в Бургас или околност мога да намеря да си купя материал. Но не в някакви производствени количества, нещо по-малко :)
тва мисля ,че е проблем за всеки град ,да си купиш материал ,ама да е толкова ,колото ти трябва ,ама и да не е много скъп .....
Най-добрият вариянт като ,че ли е да отидеш в някоя дърводелска работилница ,там незнам дали ще имат точно Липа ала все ще се намери нещо интересно за дърворезбоване щото масата от дърводелци събират такива парчета с переспектива ,че един ден ще направят реазба и тя ще е супер яка :-D
Сигурно ще ти подарят някви парчета ако ли не то поне ще ти продадат малкои количества материал. Иначе е добре и ти да знаеш кво търсиш ,да няма чепове по матеряла и разни по твърди и пукливи израстъци и тнт.
Успех от мене ,ала се надявам някой от по-врялите и кипялите да ти даде повече идеи ,а също така да не забравят и моя въпросец по-горе :)
jordano - специалист
На Шарколия- длетото което най-добре ще ти свърши работа се казва холкер и представлява нещо като улей. Колкото по- голямо , толкова по добре . Но с големите ще ти трябва и дървен чук и яко чукане. За целия инструмент ще трябват две три длета с различен размер и дълбочина на дъгата.
jordano - специалист
Мой приятел в района на София предлага за продажба орехови , сухи талпи с различни размери около7 дебелина 8-10 см. , дължина 50- 100 см и ширина 20-40 см. Връзка на ЛС.
Аз съм взимал липа от складовете за дърва за горене.
Проблема е,че е мокра.Но можеш да си я разбичеш на различни размери и
да я изсушиш ( има доста писано за сушенето ). Иначе готов сух материал липа се намира по-трудно.А докато чакаш липата да съхне ,тренирай върху чам (бор,смърч ...).Малко по твърд е , но върши работа.Може и върху върба.
Аз-1 - напреднал
Нещо аматьорско,правено с две прави длета 8мм. и 12мм.(ако се казват така де).Материала е от един изсъхнал на корен орех.Тук още не е изфинено.Това ми сефтето и не знам дали се е получило с тези подръчни инструменти.Цепнатините на дъската с какво мога да ги запълня за да не зеят така?Тази табела ще я слагам на една чешмичка в балкана,от която тече много студена вода. Поздрави на всички!

ИзображениеИзображение
Sharkolia - специалист
Аз-1 написа:
Нещо аматьорско,правено с две прави длета 8мм. и 12мм.(ако се казват така де).Материала е от един изсъхнал на корен орех.Тук още не е изфинено.Това ми сефтето и не знам дали се е получило с тези подръчни инструменти.Цепнатините на дъската с какво мога да ги запълня за да не зеят така?Тази табела ще я слагам на една чешмичка в балкана,от която тече много студена вода. Поздрави на всички!

ИзображениеИзображение
щом ще е в Балкана на открито задължителна импрегнация на дървото ,даже направо стабилизация и пукнатините ги остави така придават някак по автентичен вид.
Браво иначе !
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: