Всичко за дърводелството
masteradmin - майстор
С ютия и пила стават като фабрични ето 2 филмчета които набързо заформих - на тях съм аз :)

лепене на канта

изравняване и шлаифане
Dido_N - напреднал
Съжалявам че не съм се изразил, както трябва, че не сте ме разбрали.Говоря за кантове или по скоро лайсни, които са по дебели, от тези които се лепят с ютията.Те са ми ясни, ползвал съм ги много, но аз говоря за ония дебелите.Еххх че нямам фотоапарат под ръка за да ги щракна, за да се разберем.При тях впечатление прави че ръповете им са заоблени и размера им е абсолютно точен, като плоскоста.
velsi - Почетен майстор
Доколкото знам се лепят и изрязват на някаква машина, но за съжаление не съм виждал как става. Съмнявам се да се получи в домашни условия.
Dido_N - напреднал
Еййй да бе. :sad: Четох във форумите на Дир.бг, че ставало само с машинно лепене.Пфууу че се бях навил за тия дебелите кантове ама.Ама още не съм загубил надежда......Ще питам един мой познат дърводелец какво да правя.
xborox - напреднал
Лепенето и рязането на кантовете става и на ръка, но отнема немалко време. Лепенето се получава най-добре с Moment на Henkel, а обрязването се извършва с фреза и специален нож. Не е толкова трудно, но си трябва опит, аи нужните пособия.
Някои има ли идея къде режат и кантират ПДЧ в София, освен в Бриколаж и Практикер (срезовете им са трагични, а и размерите им бягат). Във Варна имам машини под ръка, но не ми се разкарват плоскости по влакове (-;
Dido_N - напреднал
Добре в крайна сметка тия дебелите, по 2-3 мм кантове по-широки ли са от плоскоста като тънките кантове, и ако са после тая фаска как се взема по ръбовете, че са така идеално заоблени.От последния пост стигам до това заключение, макар и да ми се струва невероятно, чак пък, толкова прецизно да ги заоблят. :? :?
xborox - напреднал
Лично аз съм правил това неведнъж. Естествено, има машини, които вършат всичко автоматично, но става и на ръка. Кантовете наистина са по-широки от плоскостта и след като се залепят, остатъците се заоблят с ръчна фреза. При необходимата сръчност и намесата на една лека цикла, заоблянето става дори и по хубаво от фабричното. Жалко че нямам в София мои модели, за да снимам и да ви покажа.
И все пак, някои може ли да даде инфо за складове, където и режат, и кантират?
Dido_N - напреднал
За столицата точното място ..и кантирането и плоскостите са на ниво и цените са горе долу съвсем нормални/30-40лв/за долни външни шкафчета с вградени електроуреди..Направи си сметка и действай смело..
Слизаш на Сточна гара на спирката на автобус 85 и продължаваш пеша посока Хаджи Димитър...минаваш моста и завиваш веднага в дясно /към бившите складове/.Услугата се извършва в края на първата сграда.
В Бриколаж не кантират еее ма сте лъжци,бе не разкарвайте хората напразно...
И за ламинираните плоскости да кажа искам...най изгодно се предлагат на околовръсното преди Требич/това са им складовете.
xborox - напреднал
Благодаря за съдействието (-; Смятам тази седмица да посетя посоченото място и ако резултатите са удовлетворителни, ще дам точна инфо за материали, цени и т.н.
Osiris - специалист
плоскости режат и кантират в склада на топливо на сточна гара точно посока хаджи димитър веднага след ЖП надлеза се завива в дясно :wink:

Тема "Рязане на ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: