• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
niki_sap - специалист
Добре де, а не трябва ли да се направи и някаква основа, или пръчка отвътре, на която да стъпва птичето, като иска да излезе. Имам спомен от малък, че бях правил подобна къща, но явно по-дълбока от необходимото (макар и нещо подобно на тази от снимката) и никога нищо не се "завъди" вътре, напротив един ден намерих умряло птиче. После въпреки, че я понапълних с пръчки, така и не се засели никаква птичка...
comunikator - специалист
Сетих се затова и като я правих пуснах да стърчи точно толкова колкото е от вън толкова и от вътре има и сено и клечки вътре. Засега само врабчета кацат и хапват от житото.
gandonov - специалист
БориславМ написа:
Един лесен начин... :mrgreen:
Това е къщичка за кълвачи! :-D
Здравейте колеги ! Нов съм тук но, понеже и аз съм правил къщичка за птички реших да се похваля и да споделя опита си. http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 060&type=3
Това е подарък за една моя позната, правих го миналата есен, изработено е изцяло от дърво (без нищо метално, само дърво, лепило и лак, освен при монтажа на място). Материяла, който използвах е липа защото, незачепва, мека дървесина е и лесно се работи а, освен това след лакиране, леко почервенява и няма нужда да се байцва или нещо такова.
comunikator - специалист
Супер е,доста си си поиграл :roll: БРАВО!
Mega - специалист
Само да ви кажа, че ако искате да се заселят птички, къщичките се слагат нависоко в дървото. Над 3-4 метра. Иначе ги е страх и никога няма да дойдат.
vitrinabg.com - специалист
При мен се заселиха и на по-ниско,но за съжаление резултатът беше трагичен за обитателите.
  • 1
  • 2

Тема "Дървена къщичка за птици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: