• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
smuggler - напреднал
Благодаря за чудесните съвети и препоръки!Обичам в нещата да си личи човешката намеса..чистата машинна изработка и съвършенство не ме блазнят някак.
Признавам облегалката няма необходимия ъгъл и комфорта не е пълен.Петите също не са най-доброто решение,но за това и ви помолих за съвети.Така и не мога да реша с какво да я запечатам тая пейка,та да мога и в тоя амазонски дъжд да си я държа навън :)
EDI - майстор
Лакове на водна основа, поне 2 слоя, най-добре 3 са най-добрата защита.Наклон можеш да дадеш, като повдигнеш леко долния край на облегалката с някакви дистанционери от двете страни.Ако машнеш изобщо петите, не стои ли стабилно само на краката.
miliad - майстор
От прочетеното по горе не разбрах защо се е налагало да триеш лака след като по принцип той е запечатващият слой.Да не би да бъркаш наименовамията. Имаме оцветител-байц, имаме лак(прозрачен) и имаме оцветен лак.Предполагам само, че си ползвал оцветен лак. Ако е така и сега имаш слабо лаково покритие, трябва да ползваш прозрачен лак на същата основа като предишния или да ги пробваш за съвместимост.
smuggler - напреднал
Всъщност с петите ми стоеше по-завършена,но сега вече не знам :)
Относно лака да оцветен е и е много тъмен.Ако не го бях забърсвал нямаше да личат зелените жилки от патината.Преполагам това не е най-добрата техника,но се уча в движение.Ще пробвам за съмвместимост както казахте.Благодаря отново!
  • 1
  • 2

Тема "Първа пейка.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: