Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
Ти си като изпитателна лаборатория за което блягодарим.Искам да те пита за полеуретановото при хлабави сглобки дали ще раздуе малко да уплътни чеп и длаб визирам.
vkk777 - напреднал
със сигурност ще раздуе.
Primus - специалист
Накрая какво стана?
Защото гледам не си импрегнирал?
mavryt4o - майстор
Как се държи пу лепило в студено време като сега работилницата ми е неотопляема.Пва става много особено като бяла боя и ме съмняват лепителните свойства.
EDI - майстор
На студ повечето лепила не правят нормално слепване.На марковите лепила има посочена минимална температура на слепване.Повечето полиуретанови изискват +5 градуса за работа.На ТАЙТБОНД 3 му дават минимум +7 градуса, а за пориуретановия ТАЙТБОНД не дават минимална температура, но нормалната за работа я дават около +20 градуса и 50% влажност.Реално не съм лепил на такива температури, и нямам преки впечатления, но за полиуретановото е добре въздуха да е влажен.
Скоро установих, че СПЕЦИАЛНИ ПОЛИМЕРИ пак са започнали да правят лепила и смоли от серията КАНОКОНЛИТ и са разширили гамата.Имат лепило за дърво клас D3 с минимална температура 0 градуса, модела е С301 и не са скъпи.Скоро смятам да пробвам как са - http://www.kanokonlit.com/articledetail ... rticleID=6 .Видях, че БАУХАУС ги продават.Иначе си купих от смолата им и е вероятно скоро да дам отзиви за нея.
Primus - специалист
Зависи.
Ако се лепи нещо по-малко, може да се нагрее локално. Мястото със сушоар, лепилото в купа с топла вода. После пак малко със сушоара или една духалка.
Ако тръгваш да лепиш первази няма да стане явно.
mavryt4o - майстор
За сега на дневен ред са няколко плота ,таблени конструкции и две таблени врати за шкав за инструменти на шурето и библиотека за маика ми.Това съм запланувал за коледни подаръци но фрезата е в бокса и си търся метало стругар и фрезист.
sbh - специалист
Колеги, повдигам тази тема отново за да споделите вашия опит с различни лепила по отношение на "отвореното време", през което може да направите корекции при залепваните детайли. Досега използвах Moment D3 на Henkel за всякакви дървени работи, но само за масив и не съм имал никакви проблеми. Напоследък ми се налага да лепя профили от масив (кантове) към фурнирован МДФ и корекциите при залепване са практически невъзможни. При контакта с МДФ-а лепилото "дръпва" моментално и резултата не винаги е задоволителен. Дали трябва да използвам друго лепило или да грундирам с нещо МДФ-а преди лепилото?
mavryt4o - майстор
И аз ползвам същото от години чак пък моментално :? Разреди го с вода казват че така само се увеличавало отвореното време защото водата е повече и по-бавно се изпарява не влияело на якоста :mrgreen:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Упс :?
Последна промяна от n_a на пет мар 24, 2017 11:33 pm, променено общо 1 път.

Тема "ПВА срещу полиуретаново лепило?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: