Всичко за дърводелството
Vlad76 - специалист
чет мар 03, 2022 7:07 pmmilenjs написа:
Плаващи са первазите - 10-15 см. или 14-20см. Гледам едни 5 см. покриват. При 12 санта тухла при първия вариянт мазилката сумарно не трябва да е повече от 3 санта, при втория пък трябва да е поне 2 санта сумарно...
14-20см. И прегледай таблите да не са изметнати
cvetomir_77 - специалист
Стандартно тухлите са 11,5 см, също по стандарт мазилката се прави от 1 до 2 сантиметра. Но да не забравяме, че това е само по стандарт, иначе майсторите си правят каквото си искат 😉.
milenjs - специалист
чет мар 03, 2022 8:09 pmVlad76 написа:

14-20см. И прегледай таблите да не са изметнати
Благодаря, ще питам утре дали може въобще да се поръчат. И аз ми се струва че все ще са сложили поне 1 сант мазилка върху тухлите, все пак имаше мостов кабел за скриване
lyubohar - майстор
Вратите трябва да се монтират като всички мазилки са сложени.
Иначе и сметките може да не излязат,и майсторите могат да осерат всичко.
Vlad76 - специалист
чет мар 03, 2022 6:04 pmmilenjs написа:
Малко е тъпа историята, жената си е харесала едни беларуски интериорни мдф врати - FM-07. За апартамента на щерката. Други не ще, тези били хубави, плътни. Ходих, премерих отвора на всичките 5-ри врати. Отивам да ги поръчам че с тази обстановка не се знае дали ще се предлагат по-нататък. И в магазина установявам че съм забравил да премеря дебелината на зида. Та се чудя дали мога да ги поръчам без да бъхтя 500км. за едно мерене.
Стените са с тухла 12 санта, връз нея замазка. Избора за широчина на касата - Каса 10-15 см. или Каса 14-20 см

https://www.avetisyan.bg/interiorni-vra ... onoma.html
Това ли е вратата?
muhala - майстор
чет мар 03, 2022 6:04 pmmilenjs написа:
Малко е тъпа историята, жената си е харесала едни беларуски интериорни мдф врати - FM-07. За апартамента на щерката. ...
И според мен е тъпа историята, но в друго направление. Апартамента на щерката, но съпругата избира вратите. После ще заврете там един зет....
По темата. Перваза се регулира. Според мен стената при теб е поне 150мм.
milenjs - специалист
чет мар 03, 2022 9:29 pmVlad76 написа:
Това ли е вратата?
Точно това е. Оставил съм жената да ги избири защото да не ми мрънка после. А щерката е още малка за да избира, харесала си е училище след 8 клас, затова съм и взел апартамент близо до него. Аз в такъв тип жилища не мога да живея, изпитвам нещо като клаустрофобия.
В интерес на истината вратата изглежда добре, като усещане е масивна, не като масовите които кънтят на кухо. Някак си стои масивна и тежка.
mitko64 - майстор
Преди месец купувах шест врати на Класен с каси Ню Аргус(чаках ги два месеца от Полша). Стените ми са от железобетон и размерите с мазилка и шпакловка са 19-18см. , но едната врата е в зид прави четворки и е с размер по спомен пак към 18см,. Стените лично съм ги изправял за отвесност, в една линия отвора и стените и да няма кореми във вертикална плоскост. Касите ще ги монтирам последни, след боядисването и ламината. Питай ги тези беларуските с какво покритие са, да не са хартия. Класенските ги взех с най устойчивото ЦПЛ, то веднъж се инвестира в интериорни врати.
milenjs - специалист
Така, може да се поръчат. Няколко дена срок за доставка. Широчината на касата вече е ясна 14-20см.
Сега се чудя друго. Височината. 205-206 санта е. Ще има ламинат 12мм с подложка 5. Как е удачно да се монтира касата, преди или след ламината. Съответно да стъпи на бетонния под или да остане на нивото на ламината? Съответно каква височина да заявя. Гледам ги дават вратата с касата 77/207 някъде, другаде 78/205. Пича по телефона ми каза че е важен хоризонталния размер, по височина се режели.
Моите отвори са 90 санта за хол, спалня 81, бани - 78см /а на плана ги даваха 70/, детска 84 /исках я на друго място и явно малко са и отървали размера/. Размерите които дават за тези врати са
Възможните размери на вратата с касата са: 67/207; 77/207; 87/207; 97/207 см.
Ако избера за детската 77/207 при отвор 84 дали ще има проблем?
За баните какъв размер да избера с тези 78 санта които са оставили?

Тема "Избор на каса на врата спрямо дебелината на зида?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: