• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 180
Всичко за дърводелството
bulhomes2 - майстор
Друго си е да се обади специалист с много циркуляри. :prayer:
Фитилчо написа:
...но аз съм работил с ПОВЕЧЕ МАШИНИ от вас и мога да преценя по добре...
:prayer: :prayer: :prayer:
Фитилчо, кръглата метална част се нарича "тръба". И нищо не заклинва в нея, а една скоба стяга задната част на линеала към нея и плота в т.ч. Стягане и заклинване са глаголи, обозначаващи различни действия. И вече уточнихме отдавна този момент...
Фитилчо - майстор
Добрем, значи ти знаеш по добре . Защо да споря с теб, все едно имам същият циркуляр :lol:
И това не е тръба а е плътен профил, господин разбирател ! Ти ако искаш му викай както си искаш!Тръба, пръчка, стик, въдица... няма значение.
la_bamz - специалист
Булхомес май и той е със същият. Не спорете за глупости :)

Иначе причините да си взема този циркуляр са няколко. От 3 години искам хубав циркуляр, но все се разминавам по една или друга причина. Исках хубав с чугунен плот и същевременно по-компактен защото в момента ползвам помещение, което не е там където живетя(това е и причината да е по-малко). Имам идея след време да имам по-голямо помещение, в което ще бъде конкретната машинка, и ще е чст от маса. Имам нужда от стабилен циркуляр, защото основно се занимавам да си правя неща за мен и за вилата. В 90% от случаите са масив, и поради тази причина ми се налага да режа 5/6/7 см талпи, което с моето примитивно циркулярче беше много трудно упражнение и се губи много матриал( налагало ми се е 2-3 пъти да ползвам в повечко орех, ами за една маса поради тази причина изхвърлих около 25 % от матеряла, нямаше как да го срежа качественно). И последно за лично удволетворение, да притежавам хубава машина, което не е нова и сам си я приваел в работна среда :). Защо трифазен, ами нямаше други, bimbaeco може да потвърди, колко изтървах. Имах парите и бях решил да не чакам, каквото дойде ще се спасявам според ситуацията. Довечера започвам, да видим какво ще излезе.
Фитилчо - майстор
Разглоби абсолютно всичко , на съставните му части. Почисти всичко до блясък, ама всичко. Телени четки, WD , ,шайба скочбрайт. Механизми, всичко. Внимавай много да не губиш болтчета, защото са инчови и не са заменяеми, ако се навиват някъде по механизмите.
Боядисай го разглобен и после го събери. Ще стане супер добре . Единственият недостатък на този циркуляр е, че хваща само 10 инча диск, но пък за сметка на това, фабрично хваща дейдо :cool: . Механизмите са супер масивни, нищо общо с боклуците, дето се продават сега.
Купи му мотора сега и го напасвай. Ако е шумен вала, както е разглобен смени му и лагерите с ХУБАВИ ! (NTN,Timken,Koyo,Nacchi). Напасни мотора сега, ще се наложи да правиш нова шайба или ако имаш късмет, разстъргване на старата. Не прави втулки там. Всичко трябва да е супер прецизно. Нови ремъци и трите купи.
Плота можеш да го лъснеш на шкурка, но прояви търпение и не с по едра от 120, да не го изкопаеш.

Не слагай почти никаква смазка, механизмите са направени добре и без смазка са мазни, всичко е на бронзови втулки, щото са били прости едно време. Максимум някаква суха смазка за мотоциклетна верига, на Вурт например, или на Моторекс. Ако сложиш смазка, после от финният порах всичко става гъста лепкава каша и няма махане на места, без разглобяване.

За това се сещам засега.
la_bamz - специалист
Брагодаря !
Приемам още съвети ;)
m_markovski - специалист
Фитилчо написа:
...Внимавай много да не губиш болтчета, защото са инчови и не са заменяеми, ако се навиват някъде по механизмите....
Инчови болтове за моя английски абрихт съм купувал от Евроболт на Раковска и Сливница.
Фитилчо - майстор
m_markovski написа:
Фитилчо написа:
...Внимавай много да не губиш болтчета, защото са инчови и не са заменяеми, ако се навиват някъде по механизмите....
Инчови болтове за моя английски абрихт съм купувал от Евроболт на Раковска и Сливница.
Да, така е , ама си е разправия :) по добре да не ги губи :-D
m_markovski - специалист
Фитилчо написа:
m_markovski написа:
Фитилчо написа:
Да, така е , ама си е разправия :) по добре да не ги губи :-D
Ех, този Фитил, не пада по гръб :lol:
И понеже темата е за хвалене, чакам една бисквит фрезичка на Макита...
Фитилчо - майстор
m_markovski написа:
Ех, този Фитил, не пада по гръб :lol:
И понеже темата е за хвалене, чакам една бисквит фрезичка на Макита...
Мнем :lol:

А, и най вече тия у Евроболт не познават парите, незнам дали сте забелязали :lol:

Честито за макитката, аз заприходих едно старо Lamello :wink:
m_markovski - специалист
Фитилчо написа:

А, и най вече тия у Евроболт не познават парите, незнам дали сте забелязали :lol:
Трябва да си сляп да не го забележиш, но понякога се налага :lol:
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: