Благодаря ви колеги за бързите отговори,сега като обяснихте се сетих вече.Не съм го правил доста години и съм го забравил.Сега съм на две халби тъмна бира и не ми се рискува,утре ще пробвам.
bulhomes2 написа:Весо, ние разбичвахме талпи чам 5-ца на 15-20см ширина, рязане по дължина....абе каквото има да се прави по кошери,но чорбаджията нямаше голям мерак да точи ленти и тая я карахме докато почне да свири....
ПП. Илчо, и аз не ги свалям и повече дни, ама рядко пускам банцига. Някъде четох, че за 2 часа и половина работа лентата втасва за точене. Как сте рязали 45 дена всеки ден?
Въпроса беше,че при толкова зор, и без да се отпуска, нямаше пукнатини...