Всичко за дърводелството
volverine - специалист
Привет на всички,
предстои ми да правя дървено дюшеме на пода на една от стаите ми в къщата на село и така въпроса ми е следния, понеже нямам машина за циклене на такова дюшеме и нашите "циклари" започнаха да искат по 9-10 лв на квадрат за циклене искам да си го изцикля аз, дали това упражнение може да стане с лентов шлайф, понеже като квадрати това което искам да се изцикли е към 20 кв.м и ако ми го обработи някой ще стъпи на около 200 лв пък за тези пари мога да си купя лентое шлайф и то що годе добър пък ще си имам и такъв шлайф в крайна сметка.
Моля за вашето компетентно мнение. Лека вечер на всички.
housedoktor - майстор
Правил съм го това упражнение, но ти трябва и обикновен шлайф за ъглите .А..и внимавай с лентовия ,че задълбава .Не го движи напреко на дъските.За виносване е добре да имаш и орбитален щлайф
parketmilanov - специалист
не случайно тези които искат по 10 ина лева ги взимат.една прилична машина струва 2000-4000лв валова и 1000-8000лв дискова отделно тази с която се окрайчва е от 400 -2000лв.
20 м2 дюшеме се ползват шкурки за около 40лв.без да е боядисано и около 60лв ако е боядисано , нали не мислиш че с цена от 3,50ще се получи , ...не беше саркастичен коментар , просто някои неща имат разумни цени .а мойто мнение че ще загубиш много време и нерви както и шкурки за да си го направиш както трябва.
ПС.да разбирам че сайта е направи си сам , но има някои неща които опират до машинен парк.по добре наеми /ако някой дава под наем разбира се/професионална машина /машини/за циклене на паркет и тогава ще е далеч по-добър резултата.
marian1 - майстор
не видях от къде си ама направо-що не си купиш от баумакс или практикер душеме от тези в найлона - мисля че е немско-не му трябва циклене и няма почти чворове,много е добро и не се налага да го досушаваш,за разлика от Бг което е с много чворове и то голями и се предлага яко вързано че е мокро и ако не е въразно може да "избяга" :lol:

П.С. о-о-о-о сега гледам че си от меката на дървения мат'рял не знам какво да ти кажа,като знам какви са цените ...но все пак си направи сметка и с този вид душеме де!
EDI - майстор
Става и виброшлайф, ако дюшемето ти е добро, аз така го изшлайфах моето, но материала беше много добър, освен това съхна 1 година на пакети в помещението, където го слагах.Моето е на вилата и умишлено не се старах да го правя идеално, гледам и твоето е на нещо като вила.Първо го нареди и тогава виж колко има да се сваля, за да избереш начина на работа.За лентовите шлайфове има приставка - една метална пластина, която води хоризонтално шлайфа и не задълбава, но пак трябва да се внимава.
Chefo77 - майстор
volverine
Пращам ти на лично номера на колега, който има магазин в Разград. Ако искаш звънни му, обясни му всичко, което му трябва като информация за ценообразуването и ще ти каже точна цена при него.
volverine - специалист
Chefo77 написа:
volverine
Пращам ти на лично номера на колега, който има магазин в Разград. Ако искаш звънни му, обясни му всичко, което му трябва като информация за ценообразуването и ще ти каже точна цена при него.
Благодаря колега :)
Ще се обадя да видя какво ще предложи човека.
Dejmos - помощник
Здравейте.
Знам колко е дразнещо новаци да пускат нови теми за щяло и нещяло, затова потърсих нещо подобно на моя проблем.
Въпросът ми е подобен на автора на темата, но с малки разлики.

Искам да изцикля сам масивен паркет. Паркетът е стар, вече е циклен. Т.е. смятам, че няма да се отнема много, а само колкото да се махне захабената повърхност. Лак няма.

Става дума за квартирата ми, хазяинът не би се включил, нито ще приспадне цикленето от наема, така че гледам да мина максимално тънко. Засега не ми се ще да стигам до варианта "След като на хазяина не му пречи, значи и аз мога да живея така." Просто ми е некомфортно.

Та въпросът ми е каква машина ще е най-подходяща?
Огледах из форума, за такива цели се споменават лентов шлайф, виброшлайф, дисков шлайф, ексцентършлайф. За последните две не съм сигурен дали не са едно и също или подобни едно на друго. Кое какво е?
Насочил съм се към лентовия шлайф, но прочетох, че с него има вероятност да задълбая в материала.
Кое от изброените (добавете ако съм пропуснал някоя удачна машина) е с:
- по-добра производителност (отнема по-бързо)?
- по-добър контрол?
- по-малко вероятно да съсипя паркета?

Ползвал съм виброшлайф, струва ми се че свала доста бавно, а и ръцете бързо ме заболяха от вибрациите.

Вие какво бихте използвали?


Сещате ли се за друга възможност да освежа паркета без циклене? Някакъв препарат, специално почистване...?
Chefo77 - майстор
Здравей!
Лентовият шлайф е неподходящ за употреба при циклене, тъй като неговото предназначение е да отнема материал, в смисъл - да отнема количество. Освен това не мисля, че мястото, където се снаждат ивиците, ще може да се заличи.
Обикновения виброшлайф (който можеш да си закупиш за 20-30 лева) пък мисля, че ще отнема прекалено малко и нетолкова равномерно.
Ексцентър шлайф-а е най-доброто в случая. Отнема достатъчно, не те заболяват толкова ръцете и резултатът е добър. Проблемът му е високата цена - не съм сигурен дали под 300 лева ще успееш да купиш такъв.
Ако идеята ти е да наемеш ексцентър шлайф, да знаеш още отсега, че те чака доста работа. Ако паркетът е захабен, ако и да не е лакиран, ще трябва да се мине с поне 2 вида шкурка. Ако се решиш, вземи едно кръгче 100 или 120, виж как ще върви като резултат и чак тогава прецени колко ще ти трябват. Ако си доволен от резултата, карай само с една едрина. Ако не си ... първо по-едра (например 60 или 80) и чак тогава с по-фината.
Dejmos - помощник
С дигонален поглед по резултатите в Гугъл попаднах на тези:
http://www.kupilisi.com/product_info.ph ... s_id=10156
http://www.kupilisi.com/product_info.ph ... ts_id=8824
http://www.kupilisi.com/product_info.ph ... ts_id=8745
Третия вече ми се струва скъпичък.
Остават първите два. Raider ми е непознато като марка, предполагам, че е някоя от нароилите се напоследък марки-еднодневки, произвеждани целево за някои от големите вериги магазини.
Второто - Skil или Skill беше оригиналът?

П.П. Като гледам, ако се хвана сам с тия неща, хамалогията ми е вързана в кърпа, а и бая време ще отнеме. Каква е нормалната цена за циклене без лакиране?
А някакъв начин за освежаване без циклене?

Тема "Съвет за циклене на дюшеме...?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: