• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
stepoff - специалист
имам идеята да поставя на пода кофражни платна от тези шперплатовите-водоустойчеви.
С повече заиграване може да ги нарежа в различни форми. Това разбира се е идея на абсолютен аматьор в подовите покрития-аз. Нека тези които са наясно да коментират идеята и споделят виждането си за завършен вид.

П.п. МНОГО ПОЛЕЗЕН ФОРУМ! RESPECT !!!
Rumen Iankov - специалист
Платната сте държат много студено.А отделно там където се допират след време сте почнат да се отчупват.Те не са като паркета да влизат едно в друго.
stepoff - специалист
Защо ще държат студено? и при положение,че са абсолютно плътни едно до друго кое ще ги накара да се отчупват по краищата.Не говоря за китайските боклуци.
Има идея да са изрязани в форма която още не съм решил каква(събирам идеи) и фугирано м/у елементите(също още не съм наясно с какво??? Кит за дърво или друг материал).
Очаквах повече коментари и идеи,но май ще разчитам на проба-грешка.
ШАМПАНСКО ЗА ВСИЧКИ!!!
Rumen Iankov - специалист
Наскоро си правих козирка на балкона и за целта бях взел такива платна.Не знам дали бяха китайски но цената беше 65 лв.на бройка.Понеже нямах къде да ги държа ги сложих в хола на пода.И ако постоиш известно време по чорапи върху тях то ти става доста студено.Постоянно трябва да си с някакви пантофи за да не ти е студено на краката.
stepoff - специалист
Мисля и никаква причина не мога да измисля защо ще държат студено тези платна.
Допускам единствено да е от покритието им.
Някой с логично мислене да се намеси.МОЛЯ !!!
velsi - Почетен майстор
Абе я обясни какви са тези кофражни платна, че нещо не зацепвам. И защо точно от тях да правиш под при наличие на толкова много подови покрития.
Искаш логично мислене? Ами ето ти: всеки под, независимо от какво ще го направиш ще държи студено. Точно защото е под. Топлината в едно помещение отива нягоре и съвсем логично пода е най-студената част, а тавана - няй-топлата. Разбира се изключвам варианта "подово отопление", той е частен случай. И най-дебелия, скъп и качествен паркет да сложиш пробвай да стоиш бос или айде нека е по чорапи и ще ти е студено на краката. Ако ще и 30 градуса да е температурата в стаята. А студено ли ти е на краката, студено ти е на цялото тяло.
stepoff - специалист
velsi написа:
Абе я обясни какви са тези кофражни платна, че нещо не зацепвам. И защо точно от тях да правиш под при наличие на толкова много подови покрития.
Искаш логично мислене? Ами ето ти: всеки под, независимо от какво ще го направиш ще държи студено. Точно защото е под. Топлината в едно помещение отива нягоре и съвсем логично пода е най-студената част, а тавана - няй-топлата. Разбира се изключвам варианта "подово отопление", той е частен случай. И най-дебелия, скъп и качествен паркет да сложиш пробвай да стоиш бос или айде нека е по чорапи и ще ти е студено на краката. Ако ще и 30 градуса да е температурата в стаята. А студено ли ти е на краката, студено ти е на цялото тяло.
Става дума за ето това:http://img482.imageshack.us/my.php?imag ... latch4.png
velsi - Почетен майстор
И къде мислиш да го слагаш това? В какво помещение. Не че не може, но не виждам смисъл. Първо, защото няма естетичен вид и второ, ако го купуваш е скъпо. Ти защо си избра точно този материал? Какви предимства намираш в него?
stepoff - специалист
velsi написа:
И къде мислиш да го слагаш това? В какво помещение. Не че не може, но не виждам смисъл. Първо, защото няма естетичен вид и второ, ако го купуваш е скъпо. Ти защо си избра точно този материал? Какви предимства намираш в него?

Колкото до цената,един лист е около 3 кв/м на цена 65-70лв. или 20-25 лв/кв.
колкото до как изглежда, имаш голям избор Не е нужно да запазва правоъгълната си форма.Избрах го защото ти дава повече възможности за фигури,за разлика от паркета във всичките му разновидности.Може би само дюшемето ме радва,но качествения материал е
е доста скъп.За ламинати и плочки не искам да чуя.
Очаквам препоръки и съвети
:idea:
evdoki - специалист
Щом така си решил, никой не може да ти промени мнението / не е лошо това/.Само те съветвам да не слагаш кит за дърво- еднокомпонентен е -съхне бавно,трудно се разнася,много твърд е за триене и е с много зърнеста структура.Предлагам ти да си вземеш кит за автомобили
А за формите незнам как ще открояваш една от друга, нали са с един и същ цвят плоскостите
  • 1
  • 2

Тема "КОФРАЖНИ ПЛАТНА?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: