• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, имам малък проблем, на който надявам се някой от вас има решение. Харесах едно легло от снимките в сайта и смятам точно него да направя. Но! Матракът ,който имам (144х190см) е латексов. Когато го купувах ми казаха,че е задължително да се постави на скара, за да не мухлясва. Какво да направя в случая?

Прикачен файл

11det.jpg
11det.jpg (30.84 KиБ) Видяна 4886 пъти
taty67 - специалист
До админа не си ли малко нахален като слагаш воден знак на снимките ? Имай в предвид ,че не се заяждам просто се замисли !!! :idea:
masteradmin - майстор
Виж тази статия в comfort.bg и ти се замисли. А сега да престанем да спамим темата на човека и някои да му да даде отговор.
velsi - Почетен майстор
Dody написа:
Здравейте, имам малък проблем, на който надявам се някой от вас има решение. Харесах едно легло от снимките в сайта и смятам точно него да направя. Но! Матракът ,който имам (144х190см) е латексов. Когато го купувах ми казаха,че е задължително да се постави на скара, за да не мухлясва. Какво да направя в случая?
Не виждам какво друго би могъл да направиш освен скара. Но така, че да не се вижда. Тази плоскост, която се вижда на снимката и служи за основа на матрака може да се направи като рамка и в нея да се сложат напречни парчета, така че да се оформи скара. Като сложиш матрака отгоре нищо няма да се вижда и ще си е както на снимката, а в същото време матрака ще може да се вентилира.
Като гледам това легло на снимката направо като в консерва почвам да се чуствам. то вярно е добре да се оптимизира къщата но чак толкова...
masteradmin - майстор
Е то аз като гледам размерите на матрака дет го имаш, то си е цяла спалня. А този на снимката е широк колкото е дълбока библиотеката. Може би просто трябва да си купиш нормален матрак.
velsi, идеята е супер! въпросът е как да захвана скарата ,така че да е на едно ниво с рамката... проблемът е че отдолу трябва да има опора

p.s. HALF, не помня да е ставало въпрос за библиотека -консерва,а за легло
velsi - Почетен майстор
Добре де, а кой каза, че скарата трябва да изглежда непременно като скара?! :? Имам в предвид, че не е задължително в твоя случай да се търси по-сложно решение като може например ПДЧ-то за основата да се перфорира гъсто по цялата си площ да речем с отвори ф25 или по-големи (нещо като тези за изхвърлящите панти). Получаваш запазване на дизайна и решение на въпроса с вентилация на матрака.
ОК! Мерси много... само дано не стане чупливо, защото мисля да го правя от ПДЧ. Явно ще направя по-малко дупки.
velsi - Почетен майстор
Въпроса не е дупките да са малко на брой, а да не са прекалено близо една до друга. Сигурен съм, че могат така да се разположат, че хем броя им да е оптимален, хем плоскостта да не загуби фатална част от здравината си. Успех!
  • 1
  • 2

Тема "помощ за легло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: