Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
Осветление за колонната бормашина.
- Използвах LED лента с 2835 диоди, гъстота 120 на метър, 4200К, общо 9 парченца по 3 диода = 27 диода.
- Капачка от консерва. При изчукване с цел да се изглади гофрето, капачката добива форма на вдлъбнато огледало. Лентичките се закрепват на вдлъбнатата страна, колкото може по-близо до ръба (инак патронника ще зесенчва)
- Едните полюси на лентичките, (в случая плюсовете) се запояват директно един за друг от вътрешната страна на окръжността. За другите полюси (минусите) ползвах къси жички.
- Крайните проводници (не е заснето) минават през малки дупчици и излизат откъм издутия край на ламарината. Фиксирани и от двете страни с епокси.
- Адаптора за 12 волта се вързва паралелно на мотора. За целта отворих ключа на бормашината - показано на последната снимка. Адаптора виси вързан под мотора.
- Камерата се самонагажда към усилената светлина в клипа накрая и донякъде убива ефекта, но мога да твърдя, че светлината е напълно достатъчна.

manobg - специалист
Ето и нещо от моята работилница ;)

Делян - специалист
Браво, много красиво :rock:
cvetomir_77 - специалист
Днес си поиграх с едно малко менгеме. Предишният собственик се беше престарал с боята и греста. Общо взето извадих около 150 гр грес и 3 различни цвята боя. Като за начало го разглобих на съставните му части и отделих греста, след това избърсах остатъците от греста (до колкото можах) с парцали. Изстъргах дебелите слоеве боя с нож и после изтърках с бомашина с телена четка. Отново избърсах всички части с разредител. Облепих с хартиено тиксо и боядисах с Хамершлак. След изсъхване на лака смазах отново с грес (нормално количество :-D ) и сглобих. И понеже все още си нямам менгеме за бормашината го монтирах на нея за сега, въпреки че е прекалено голямо за нея.

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: