la_bamz написа:При мен беше наложително. Миналата година, обикалях с едно пънче сух орех, и никъде не сикаха да ми го отрежат ...Да, като стане твърд/сух и лентата почва да свири
ZEDYCUS написа:Не искам да ви секвам ентусиазма, но орех знам от стари местни майстори по Смолян, че се оставя 1-2 години на външни условия с кората. Само на сухо и тогава се бичи.Това го изпробвах на няколко трупа и е напълно вярно.Един рязах и бичих веднага осввн че нито се оцвети като хората ами и се разпука от всякъде.
Следвах тази насока, като отрязах ореха под беседката 2006 година, бичихме го с баща ми 2008 година. Няма беловина, всичко е в прекрасен тъмен цвят. Имам още към половин кубик от него, но му наближава времето.
Фладера е много шарен.