Всичко за дърводелството
Buliviv - специалист
Търся такъв или подобен профил .
Някой намирал ли е в Бг на сносна цена.
Иначе знам за варианта с индустриалните на Техноком.

https://www.jettools.bg/aksesoari/akses ... p-kit.html.
Lyubcho_88 - напреднал
Здравейте. Имам да правя навес за кола като на снимката по долу. Пак ще е от страни на къщата, с тази разлика, че ще сложа плътни стени от OSB, гипскартон и мазилка. Ще взимам гредите 10х10см от склад за дървен материал на околовръстното в София точно до разклона за жк.Овча Купел. Ще искам да е от закрития, че да е по сух от отстаналия дето го вали.

Въпроса ми е с какво да обработя гредите преди да ги разкроявам и сглобявам? Някакъв импрегнант, байц, лак 1-2-3ръце? Целта ми е да защитя максимално дървото от вредните влияния на околната среда, колкото се може по за дълго. Реално ще обработвам само конструкцията, а самата тя ще е облечена отвън и отвътре с плоскостите от OSB и гипскартона.

Ще съм благодарен на всякакви съвети.

Изображение
stridata - специалист
Бюджета ти какъв е? Всички са много доволни от бюджетния Бохемит :-D
Lyubcho_88 - напреднал
Такъв ли да ползвам?
http://shop.ppcompany.eu/bg/Bohemit_Opt ... rat_-p2066
Може би ще успея да намажа и OSB-тата, особено ако реша да слагам и отгоре под керемидите. После да слагам ли финишно покритие като това
http://shop.ppcompany.eu/bg/Bohemit_Est ... 0kg_-p2075
или няма смисъл щом всичко ще е опаковано и няма да се вижда?
Atanas.b - помощник
Здравейте, гардероб с размери 175см височина и 118см ширина добре ли е да се направи само с 2 врати или ще станат прекалено тежки и ще провиснат? Материал пдч 18мм
miliad - майстор
ср май 22, 2019 6:23 pmAtanas.b написа:
Здравейте, гардероб с размери 175см височина и 118см ширина добре ли е да се направи само с 2 врати или ще станат прекалено тежки и ще провиснат? Материал пдч 18мм
Имаш си собствена тема, защо е нужно да разводняваш нещата.
nautilus33 - майстор
Някой може ли да каже, дали това жълтеникавото е някакъв грунд от онова време, защото се шлайфа доста трудно. Под пласта с боята е. Както се вижда, шарката на дървото се личи и през него, но предполагам, ще промени доста цвета на лака, ако го нанеса върху него, пък и след като не знам какво е, дали ще хване добре?

Изображение
nikolson - майстор
Искам да премахна плесен от дърво. Намерих следната рецепта:
Разтвор за избелващо средство (препоръчва се от US Forest Products Labratory) - 1 част домакински перилен препарат, 10 части белина, и 20 части вода.
Прикачен файл:
стол.PNG
Намерих и такава със сода бикарбонат.
Ако някой знае други рецепти, моля да сподели. Необходимо е да проникне навътре, не само повърхностно. В посочената рецепта перилният препарат се слага, заради ПАВ, които спомагат проникването.
mavryt4o - майстор
Здравейте!Имам няколко въпроса относно изработка на масивни , безфалцови интериорни врати.Интересува ме колко мм фуги се оставят и модела и монтаж на панти.Правил съм 2-3 но все на магия.Сега искам първо да си направя скица с точните разстояния и да си я следвам.
bimbaeco - майстор
Аз правя вратата колкото светлия отвор и намалявам крилото, след като монтирам пантите. Пробвал съм по размер и ми е идвало късо крилото. Така е по сигурно.
Такива панти ползвам. Много е важно да им направиш легла, за да не носят винтовете тежестта.

Прикачен файл

ae235.jpeg
ae235.jpeg (9.8 KиБ) Видяна 488 пъти

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: