Както каза Булхоумс, към ръчните инструменти, които си си избрал, трябва да прибавиш и ренде. Ако си решил да работиш първо с чам и си купиш готов калибриран материал, може и така да минеш, но ще ти трябва някакъв шлайфер (може и от Лидъл), с който да изшкуриш плота. На ръка е много трудоемко.
Относно дървесината (особено като се работи с ръчни инструменти), мекият чам се реже и рендосва ЧИСТО доста по-трудно от твърдата дървесина. Не случайно един от най-популярните тестове за острота на длетата е напречно рязане на чам. Ако длетото не набива и не накъсва влакната, значи е остро
Другото неприятно нещо на чама, както е казал и Маврудчо, е, че, като правиш нещо от чам, шлайфаш по хиляда пъти, защото всеки път, като го пипнеш, се надрасква или набива.
Относно дървесината (особено като се работи с ръчни инструменти), мекият чам се реже и рендосва ЧИСТО доста по-трудно от твърдата дървесина. Не случайно един от най-популярните тестове за острота на длетата е напречно рязане на чам. Ако длетото не набива и не накъсва влакната, значи е остро
Другото неприятно нещо на чама, както е казал и Маврудчо, е, че, като правиш нещо от чам, шлайфаш по хиляда пъти, защото всеки път, като го пипнеш, се надрасква или набива.